HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Gyakran ismételt kérdések

  Válogatás legérdekesebb kérdéseinkből

  A fogaim érzékenyek hideg vagy meleg ételek/italokra. Mit tegyek?

  Ha fogai érzékenyek hidegre vagy melegre, több dolog is segíthet enyhíteni ezt a kellemetlen tünetet. Az érzékeny fogakat okozhatja a fogzománc eróziója vagy a fognyaki kopások. Itt van néhány teendő, hogy enyhítsük a tüneteket:

  1. Használjon fogérzékenységre való fogkrémet: Vásároljon olyan fogkrémet, amely kifejezetten az érzékeny fogak kezelésére készült. Ezek a fogkrémek általában tartalmaznak olyan összetevőket, mint a kálium-nitrát vagy a fluorid, amelyek segíthetnek a fogérzékenység csökkentésében.
  2. Változtassa meg a fogmosási technikáját: Ne használjon túl kemény sörtéjű fogkefét, és ne nyomja erősen a fogkefét a fogakra fogmosás során. Gyengéden és körkörös mozdulatokkal mossa meg a fogait.
  3. Kerülje a savas ételeket és italokat: A savas ételek és italok károsíthatják a fogzománcot. Kerülje a túl sok citromlevet, narancslevet vagy szénsavas italt.
  4. Hagyja abba a fogcsikorgatást: Ha éjszaka fogcsikorgatással küzd, beszéljen a fogorvosával egy éjszakai harapásemelővel- vagy egyéb kezelési lehetőségekkel kapcsolatban.
  5. Látogasson el a fogorvoshoz: Amennyiben a fogérzékenység tartós vagy súlyos, mindenképpen keresse fel a fogorvost. A fogorvos segíthet az okok feltárásában és kezelésében. Szükséges lehet például tömésekre a fogak károsodása miatt.
  6. Használjon lágy fogkefét: Válasszon puha szálú fogkefét, hogy ne tegyen további kárt a fogzománcban.
  7. Gondoskodjon a szájhigiéniáról: Ne hanyagolja el a rendszeres fogmosást és fogselyem használatát. A megfelelő szájhigiénia segít megelőzni az érzékenységet okozó problémákat.
  8. Próbálja ki a fluoridos öblögetőket: A fluoridos szájvizek segíthetnek megerősíteni a fogzománcot és csökkenteni az érzékenységet.

  Ne hagyja, hogy az érzékeny fogak kellemetlen tünetei továbbra is fennálljanak. Ha a probléma tartós, mindenképpen keresse fel a fogászati rendelőnket a megfelelő diagnózis és kezelés érdekében.

   

  Időpontkérés
   

  A fogínygyulladás ellen házilag mit lehet tenni?

  Fogínygyulladás (gingivitis) esetén érdemes néhány egyszerű házi módszert kipróbálni a gyulladás enyhítésére, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezek a módszerek nem helyettesítik a professzionális fogászati ellátást. Ha a tünetek súlyosak vagy nem javulnak néhány napon belül, feltétlenül forduljon fogorvoshoz.

  Íme néhány otthoni kezelés, amelyeket kipróbálhat:

  • Rendszeres fogmosás: Naponta legalább kétszer, különösen étkezés után, mossa meg a fogait fluoridos fogkrémmel. Használjon puha sörtéjű fogkefét, hogy ne irritálja tovább az ínyét.
  • Fogköztisztítás: Használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét naponta egyszer. Ez segít eltávolítani az ételmaradékokat és a lepedéket a fogak közötti területekről.
  • Szájöblítés: Öblítse ki száját naponta egy vagy több alkalommal antibakteriális szájvízzel. Az antibakteriális szájvizek segíthetnek csökkenteni a baktériumok számát a szájban.
  • Sós víz: Oldjon fel egy teáskanál sót egy pohár meleg vízben, és öblíts át a száját ezzel az oldattal napi 2-3 alkalommal. A sós víz segíthet enyhíteni a gyulladást és a fájdalmat.
  •  Egészséges táplálkozás: Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, és kerülje a túlzott cukorbevitelt. A kiegyensúlyozott étrend erősítheti az immunrendszert és hozzájárulhat az íny egészségéhez.
  • Hidratálás: Igyon sok vizet, hogy segítse a száj öntisztulását és csökkentse a szájszárazságot, ami elősegítheti a baktériumok szaporodását.

  Ha a házi módszerek nem hozzák meg a várt eredményt, vagy ha súlyos fájdalmat, vérzést vagy ínyduzzanatot tapasztal, mindenképpen fordulj fogorvosainkhoz. A fogínygyulladás komolyabb fogágy betegséghez vezethet, ha nem kezelik időben.

   

  Időpontot kérek!

  Az éber szedációnál (nem altatás) milyen szert használnak?

  Az éber szedáció során a fogorvosok általában szájon át adott gyógyszereket alkalmaznak a páciens szorongásának és fájdalmának enyhítésére, miközben a páciens éber marad. Ezek a gyógyszerek általában nyugtatók, szorongásoldók vagy fájdalomcsillapítók lehetnek.

  A leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek közé tartoznak a benzodiazepinek, például a diazepam (Valium), a lorazepam (Ativan) vagy a midazolam (Versed). Ezek a gyógyszerek segíthetnek csökkenteni a szorongást és a fájdalmat, miközben fenntartják a páciens éberségét. Ezenkívül egyéb fájdalomcsillapítókat is alkalmazhatnak, például ibuprofént vagy paracetamolt, hogy tovább enyhítsék a fájdalmat.

  Fontos megjegyezni, hogy az éber szedáció során a páciens általában képes kommunikálni a fogorvossal, és részt venni a kezelésben, de közben nyugodt és kevésbé szorongó állapotban van. A konkrét gyógyszerek és adagolás a páciens állapotától, az elvégzett beavatkozástól és más egyéni tényezőktől függően változhat. A fogorvosod minden esetben tájékoztatni fog az alkalmazott gyógyszerekről és azok lehetséges mellékhatásairól.
   

  Fáj a gyökérkezelés?

  A gyökérkezelés egy fogorvosi eljárás, amelyet általában abban az esetben alkalmaznak, ha a fog belső részében, azaz a pulpaszövetben (idegek és erek) gyulladás vagy fertőzés alakul ki. A gyökérkezelés célja a fog megmentése és a fájdalom megszüntetése, miközben a lehető legjobb funkció és esztétikai megjelenés megőrzése érdekében.

  Fájhat a gyökérkezelés?

  Általában a gyökérkezelés során helyi érzéstelenítést alkalmazunk, így a beteg nem érzi a beavatkozást. Ennek köszönhetően maga a gyökérkezelés nem kellene fájdalmas legyen. Az érzéstelenítés megszűnése után, néhány beteg enyhe kellemetlenséget vagy fájdalmat tapasztalhat a beavatkozás után.

  A gyökérkezelés utáni fájdalom vagy kellemetlenség általában rövid távú, és a fogorvos által felírt fájdalomcsillapítók segítségével kezelhető. Az esetek többségében a betegek a gyökérkezelés után hamarosan visszatérhetnek mindennapi tevékenységekhez.

  Fontos megjegyezni, hogy minél hamarabb kezelik a fog problémákat, annál kevesebb fájdalommal és komplikációval kell számolni. Ha aggódik a fogorvosi beavatkozások miatt, mindig beszéljen fogorvosainkkal, hogy tisztában legyen a folyamattal és az elvégzendő beavatkozással kapcsolatos összes részlettel.

  Vegye fel fogorvosainkkal a kapcsolatot most!

  Fogszabályzóval lehetséges a fogászati CT és panoráma röntgen készítése?

  A fogszabályozó (ortodonciai készülék) általában nem akadályozza meg a fogászati CT (komputertomográfia) vagy panoráma röntgen vizsgálat elvégzését. Az ilyen típusú röntgensugaras vizsgálatok általában az állapotok és a fogak helyzetének pontosabb meghatározásához szolgálnak.

  Az ortodonciai készülékek legtöbbször fémből készülnek, és ezek a fém alkatrészek általában nem befolyásolják jelentősen a röntgenképeket. Azonban mindig fontos tájékoztatni a fogorvost vagy a röntgenasszisztenst arról, hogy fogszabályzót visel a páciens, mert ez segíthet nekik a megfelelő beállítások kiválasztásában a vizsgálat során.

  Ha bármilyen kétség merül fel a vizsgálati eljárás vagy az eszközök kompatibilitásával kapcsolatban, mindenképpen konzultáljon fogorvosával. Ők tudnak pontos információkat adni az Ön specifikus helyzetéről és szükség esetén irányítani a megfelelő eljárások felé.
   

  Fogtömés után érzékeny a fogam, mit tegyek?

  Ha fogtömést követően érzékeny a fogad, néhány dologra oda kell figyelned:

  • Átmeneti érzékenység: Az új fogtömés után néhány napig vagy akár hetekig tapasztalhatsz átmeneti érzékenységet. Ez általában normális és idővel elmúlik. Adj időt a fogadnak, hogy alkalmazkodjon az új töméshez.
  • Kerüld az irritáló ételeket és italokat: Az érzékeny fogakra hatással lehetnek az irritáló ételek és italok, például a hideg vagy forró italok, a savas vagy cukros ételek. Próbáld kerülni ezeket az ételeket és italokat vagy csökkentsd a fogyasztásukat.
  • Használj fogérzékenység elleni fogkrémet: Számos fogkrém és szájvíz elérhető, amelyek speciálisan kifejlesztettek fogérzékenység csökkentésére. Használj ilyen termékeket, amelyek segíthetnek enyhíteni az érzékenységet.
  • Konzultálj fogorvosoddal: Ha az érzékenység hosszabb ideig fennáll, vagy nagyon kellemetlenné válik, ajánlott konzultálni a fogorvosoddal. Ő megvizsgálhatja a fogadat és adhat további kezelési lehetőségeket vagy tanácsot.
  • Kerüld a túlzott erőkifejtést: Kerüld az olyan tevékenységeket, amelyek túlzott erőkifejtéssel járnak, például kemény ételrágás vagy fogakra gyakorolt nagy nyomás. Ez segíthet megelőzni az érzékenység súlyosbodását.

  Fontos megjegyezni, hogy ezek az ajánlások általános tanácsok, és minden esetben érdemes konzultálni a fogorvossal a pontos diagnózis és kezelés érdekében.
   

  Gyökérkezelés után lehet tejterméket fogyasztani?

  Gyökérkezelés után általában nincs szigorú tilalom a tejtermékek fogyasztására, de fontos figyelembe venni néhány dolgot:

  • Gyógyszerek: A gyökérkezelés során felírt gyógyszerekre lehetnek olyan utasítások, amelyek befolyásolhatják, hogy milyen étrendi korlátozásokat kell betartani. Például antibiotikumokat írhatnak fel, amelyek nem befolyásolják közvetlenül a tejtermékek fogyasztását, de az orvos által adott utasításoknak mindenképpen meg kell felelni.
  • Gyulladásos reakciók: Néhány ember érzékeny lehet a tejtermékekre, és gyökérkezelés után ez az érzékenység fokozódhat. Ha észreveszi, hogy a tejtermékek fogyasztása után kellemetlen tünetei vannak (például puffadás, hasi fájdalom stb.), Fontolja meg azok elkerülését vagy csökkentését.

  Mindezek ellenére, ha bizonytalan a gyökérkezelést követően fogyaszthatja-e a tejtermékeket, javasolt konzultálni fogorvosával vagy kezelőorvosával, hogy egyéni tanácsokat kapjon az Ön számára legmegfelelőbb étrendről.
   

  Ha fogászati panoráma röntgenre megyek kell-e fogat mosni előtte?

  Általában nincs szükség fogmosásra a panoráma röntgen előtt, hacsak a fogorvos más utasítást nem adott. A panoráma röntgenkészülék a fogak és a szájüreg átfogó képét készíti el és az eljárás során nem befolyásolja a fogmosás előtti vagy utáni fogak állapotát.

  Azonban mindig jó ötlet alaposan megmosni a fogakat és a szájat a fogorvosi látogatás előtt, hogy a lehető legtisztább állapotban legyenek a fogak és a szájüreg a röntgenfelvétel elkészítésekor. Ez segít a pontosabb diagnózisban és az esetleges problémák felismerésében, hiszen így a fogorvos teljeskörű képet kaphat fogai állapotáról. 
  Ha bizonytalan ebben a kérdésben, érdemes konzultálni a fogorvossal vagy az asszisztenssel a fogmosásra vonatkozó specifikus ajánlásokról.

  A panoráma röntgenfelvétel elkészülése rendelőnkben azonnali, így rögtön utána részt is vehet fogászati konzultáción, ahol fogorvosunk megvizsgálja fogai és szájürege állapotát. Így rögtön teljes képet kaphat esetleges jelenlegi fogászati problémáiról, valamint a szükséges kezelésekről. Ezt követően felállítunk Önnek egy kezelési tervet. 
   

  Kellemetlen szájszaggal/lehelettel mit lehet kezdeni?

  A kellemetlen szájszag (halitózis) többféle okból eredhet, például a szájban lévő baktériumok, rossz szájhigiénia, bizonyos ételek fogyasztása, szájszárazság vagy egészségügyi problémák miatt.
  Az alábbi tanácsok segíthetnek csökkenteni vagy megszüntetni a kellemetlen szájszagot:

  Alapos fogmosás és fogköztisztítás:

  • Mossa meg a fogait legalább napi kétszer fluoridos fogkrémmel, és naponta egyszer használjon fogselymet vagy fogköztisztító kefét a lepedék eltávolításához.
  • Ne felejtse el megtisztítani a nyelvet is. Sok baktérium felhalmozódhat a nyelv felületén, ami szájszaghoz vezethet.

  Szájöblítő használata:

  • Használjon antibakteriális szájvizet, amely segít csökkenteni a baktériumokat a szájban. Vannak kifejezetten szájszag elleni szájvizek is.

  Szájszárazság elkerülése:

  • Igyon sok vizet a nap folyamán.
  • Rágjon cukormentes rágógumit, vagy szopogasson cukormentes cukorkát a nyáltermelés serkentéséhez.
  • Kerülje a túlzott koffein- és alkoholfogyasztást, mivel ezek szájszárazságot okozhatnak.

  Egészséges étrend és étkezési szokások:

  • Kerülje a kellemetlen szagot okozó ételeket, például a hagymát és a fokhagymát.
  • Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, amelyek segíthetnek a száj természetes tisztításában.
  • Ne hagyjon ki étkezéseket, mivel ez szintén szájszaghoz vezethet.

  Rendszeres fogászati ellenőrzés:

  • Látogasson el rendszeresen fogorvoshoz, hogy megakadályozza a fogszuvasodást és az ínybetegségeket, amelyek kellemetlen szájszagot okozhatnak.
  • Ha protézist vagy fogszabályzót visel, ügyeljen a megfelelő tisztításukra, mivel ezek alatt is felhalmozódhatnak baktériumok.

  Kerülje a dohányzást:

  • A dohányzás számos egészségügyi problémát okozhat, beleértve a kellemetlen szájszagot is. Ha dohányzik, fontolja meg a leszokást.

  Ha a szájszag tartósan fennáll, vagy súlyosabb tünetekkel jár, mint például fájdalom, ínyvérzés vagy duzzanat, érdemes orvossal vagy fogorvossal konzultálnia, mivel ez más egészségügyi problémára utalhat.
  A PureDental rendelőjében pedig segítünk fogászati szűrővizsgálatokkal megállapítani a kellemetlen lehelet hátterében álló okát.

  Jöjjön el rendelőnkbe most, kérjen időpontot online:

   

  Időpontfoglalás

  Magán fogászaton, hogy számolják az árakat?

  Magán fogászati ​​rendelők árait általában több tényező határozza meg. Néhány közülük:

  Szolgáltatások típusa és összetettsége

  Például fogtömések, foghúzás, fogpótlások (pl. fogpótlás, korona, hidak), fogfehérítés stb.
   

  Anyagok és technológiák

  A felhasznált anyagok minősége és a használt technológia is befolyásolja az árakat. Például, kerámia vagy porcelán fogpótlások általában drágábbak lehetnek, mint az amalgám tömések.
   

  Fogorvos tapasztalata és szakértelme

  Tapasztaltabb fogorvosok általában magasabb díjakat számíthatnak fel, mivel a tapasztalatuk és szakértelmük magasabb szintű szolgáltatást és jobb eredményeket nyújthat.
   

  Rendelő helye

  A fogorvosi rendelő elhelyezkedése is szerepet játszhat az árakban. Például egy nagyvárosban vagy előkelőbb környéken lévő rendelők általában magasabb árakat számíthatnak fel, mint vidéki vagy kevésbé előkelő helyeken.
   

  Rendelő felszereltsége és kényelmi szolgáltatások

  Például a modern berendezésekkel felszerelt rendelők, valamint olyan extra szolgáltatások, mint például parkolási lehetőség vagy kényelmes váróterem, hozzájárulhatnak az árak emelkedéséhez.
   

  Egyéb költségek

  Lehetnek olyan egyéb költségek, mint például az előzetes vizsgálatok díja, röntgenképek készítése, stb.
   

  A fogászati árakat a PureDental rendelőjében előre egyeztetjük pácienseinkkel az elvégzendő beavatkozás függvényében, és a fogorvosi konzultáció során pontosabb, részletesebb árajánlatot adunk pácienseink számára, annak érdekében, hogy lássák milyen anyagokat, kezeléseket szükséges alkalmazni egy-egy eljárás során. 

  Ha szeretne Ön is részletes árajánlatot kérni fogászati kezelésére vonatkozóan, keresse fel fogászatunkat:

   

  Időpontot kérek! 
   

  Még nem kialakult fogkővel is el kell menjek fogorvoshoz?

  Igen, mindenképpen ajánlott elmenni fogorvoshoz, ha a fogkő még nem alakult ki és nincsen kifejezetten fogászati problémája sem. A félévenkénti fogászati ellenőrzés minden esetben javasolt akkor is, ha nincs kialakult fogprobléma. A fogászati ellenőrzésekkel nem csak fennálló problémák esetén tud a fogorvos segíteni, hanem a megelőzésben is. Ezek a rutin fogászati szűrővizsgálatok segítenek feltérképezni a száj általános egészségét mint, ahogyan egy vérvizsgálat esetén is. 

  Egyes páciensek hajlamosabbak a fogkő kialakulására, amely persze, függ az otthoni szájápolási rutintól is. A fogkő nem minden esetben csak a fogak felszínén jelenik meg látható helyen, hanem a fogak és az íny közötti területeken is, ami azonban hosszú távon több fogászati probléma alapjául is szolgálhat. 

  A fogkő nem csak esztétikai probléma, hanem komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet. A fogkövet ugyanis nem lehet otthon hatékonyan eltávolítani, és ha nem kezelik, további fogínygyulladáshoz, fogínyvérzéshez, sőt akár fogvesztéshez is vezethet. 
  A fogorvos vagy dentálhigiénikus szakszerűen és hatékonyan eltávolítja a fogkövet, és szükség esetén segít az esetleges fogínygyulladás vagy más fogászati problémák kezelésében is. Fontos az időben történő kezelés, hogy megelőzzük a további komplikációkat és megőrizzük a fogak egészségét.

  Ha Önnél is időszerű a féléves fogászati szűrővizsgálat, akkor várjuk szeretettel rendelőnkben:
   
  Kérjen időpontot most! 
   

  Mennyi idő alatt múlik el a fogászat injekció hatása?

  A fogászati injekció hatása általában néhány órán keresztül tart. A pontos időtartam az alkalmazott érzéstelenítő szertől függ. A leggyakrabban használt érzéstelenítő szer a lidokain vagy az articain, amelyek általában 2-4 órán keresztül biztosítanak fájdalomcsillapítást.

  Fontos megjegyezni, hogy az érzéstelenítő hatásának megszűnéséig ne próbáljon enni vagy inni, mivel a még érzéstelenített területen könnyen sérülést okozhat. A pontos hatástartam változhat az adott páciensre és az alkalmazott érzéstelenítő típusára is.

  Ha az érzéstelenítés után még mindig fájdalom érezhető, vagy ha az érzéstelenítő hatása hirtelen megszűnik, fontos azonnal értesíteni a fogorvost.

  Mi a teendő, ha kiesett a fogtömés a fogamból?

  Amennyiben kiesett a fogtömés a fogából, az alábbi lépéseket kell követnie:

  •  Amint észreveszi, hogy a fogtömés kiesett, ne nyelje le. Próbálja meg megtalálni, és óvatosan vegye ki a szájából, de ne próbálja visszahelyezni a fogába önállóan.
  • Ne próbálja otthon helyreállítani! A fogtömés helyreállítása otthoni kísérletekkel nem ajánlott, mivel a fogorvosnak kell elvégeznie ezt a munkát.
  • Tisztítsa meg a fogat: Óvatosan tisztítsa meg a fogat langyos vízzel és egy puha fogkefével. Kerülje a túlzott erőkifejtést és a fogakat gyengéden tisztítsa meg. 
  • Ne fogyasszon forró, hideg vagy édes ételeket amíg nincs lehetősége fogorvosi ellátásra, mivel a fog ideiglenesen érzékennyé válhat a hőre és hidegre.
  • Forduljon fogorvoshoz! Lehető leghamarabb keresse fel a fogorvost! A kiesett fogtömés miatt a fog érzékennyé válhat és további károsodás is előfordulhat, ha nem kerül azonnali ellátásra.
  • Ne használjon ideiglenes tömőanyagokat! Nem ajánlott ideiglenes tömőanyagok használata anélkül, hogy a fogorvos javaslatára történne. Ezek az anyagok csak ideiglenes megoldást nyújtanak és nem helyettesítik a szakszerű fogorvosi ellátást.

  A fogorvos megvizsgálja a fogat és eldönti, hogy szükséges-e új fogtömést készíteni vagy más kezelést alkalmazni. Fontos, hogy minél hamarabb felkeresse a fogorvost a probléma megoldása érdekében, hogy elkerülje a további komplikációkat és kellemetlenségeket.
   

  Mi történik, ha nem sikerült a gyökérkezelés?

  Ha egy gyökérkezelés nem sikerül, azaz nem sikerül a foggyökér kezelése és a fertőzés elhárítása, akkor több lehetséges szövődmény is előfordulhat. Fontos megjegyezni, hogy a gyökérkezelések általában sikeresek, és az esetek jelentős részében elkerülhetők a szövődmények. Azonban néhány esetben előfordulhat, hogy a gyökérkezelés nem nyújt megfelelő eredményt, ezáltal a fog már nem lesz megmenthető.

  • Fájdalom vagy duzzanat: Ha a gyökérkezelés után folyamatosan fennáll a fájdalom vagy duzzanat, az azt jelezheti, hogy a fertőzés nem szűnt meg, vagy újra kialakult a kezelt fog területén.
  • Folytatódó vagy visszatérő fertőzés: A gyökércsatornákban esetlegesen megmaradhat fertőzött szövet, vagy a kezelt fog környezetében újabb fertőzés alakulhat ki.
  • Gyulladás vagy ciszta kialakulása: Ha a gyökérkezelés nem sikeres, gyulladásos reakció vagy ciszta alakulhat ki a fog gyökerének környezetében.

  Ha a gyökérkezelés nem sikerül, a fogorvosnak további kezelési opciókat kell megfontolnia. Ezek közé tartozhat a gyökércsatornák újrakezelése (re-treatment), fogeltávolítás (foghúzás) ezután pedig olyan fogpótlási lehetőségek, mint például a híd vagy az implantátum.
  Fontos, hogy a sikertelen gyökérkezelés esetén időben konzultáljon a fogorvosával, mert az időben elvégzett megfelelő intézkedések csökkenthetik a szövődmények kockázatát és elősegíthetik a megfelelő kezelési terv kidolgozását.
  Fogászatunkon mikroszkópos gyökérkezelési eljárás is elérhető, amelynek segítségével sokkal pontosabban kezelhető a fogideggyulladás, ezáltal a gyökérkezelés sikeressége szinte 100%-os. Ha Önnél is fennáll erős fogfájdalom, foggyulladás, mielőbb keresse fel rendelőnket, hogy segíthessünk megmenti fogát a kihúzástól! 
   

  Miért fájhat a kb. 2-3 éve betömött fogam?

  A fogfájdalom sokféle okból adódhat, még akkor is, ha a fogat korábban betömték. Néhány lehetséges ok közé tartozik:

  • Fogszuvasodás vagy újabb lyukak: Lehet, hogy a fog korábban betömött területén újabb fogszuvasodás alakult ki, amely fájdalmat okoz.
  • Gyulladás vagy fertőzés: Ha a fog gyökérzete irritált vagy fertőzött, akkor ez fájdalmat okozhat. Ez előfordulhat akkor is, ha a korábbi tömés nem volt megfelelő vagy a fog körüli ínyben gyulladás alakult ki.
  • Tömés problémái: Lehetséges, hogy a fogtömés nem megfelelően illeszkedik, megszorítja a fogat vagy károsodást okozott a fog környékén.
  • Fogínyproblémák: Az íny irritációja vagy gyulladása is fájdalmat okozhat a betömött fog körül.
  • Fogcsikorgatás: Ha éjszaka fogcsikorgat, az a betömött fogra is nyomást gyakorolhat, ami fájdalmat okozhat.

  Ezek csak néhány lehetséges ok, és fontos, hogy fogorvoshoz forduljon, hogy megfelelő diagnózist és kezelést kapjon. A fogorvos megvizsgálja a fogat, és szükség esetén röntgen felvételt készít, hogy megállapítsa a fájdalom okát, és javasolja a megfelelő kezelést. Ne hagyja figyelmen kívül a fogfájdalmat, mert az további problémákhoz vezethet, és időben történő kezelés nélkül súlyosabbá válhat.

  Ha Önnél is fennáll a probléma, mielőbb keresse fel fogorvosainkat és segítünk megszüntetni a problémát, valamint a tömött fog megfelelő kezelését. 

   

   Időpontkérés! 
   

  Mikor ehetünk fogtömés után?

  Általában a fogtömés után nincs szigorú étkezési korlátozás, de azért vannak néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni az étkezés terén.

  Az első néhány órában, amíg a tömés megszilárdul, érdemes kerülni az étkezést és az olyan ételeket, amelyek nehéz rágást igényelnek. Ha kompozit (fehér) tömést használtunk fogtömés során, akkor általában egy speciális lámpa segítségével megkeményítjük azt, és azonnal terhelhetővé válik. 

  Az első néhány órában javasolt puha ételeket fogyasztani, például leveseket, püréket vagy pépes állagú ételeket. Kerülni kell az olyan ételeket, amelyek túl forróak vagy túl hidegek, mert a tömött fog érzékeny lehet a hőre.

  Amint a tömés megkeményedik és a kellemetlen érzések megszűnnek, általában visszatérhet a normál étrendéhez. Azonban fontos, hogy továbbra is ügyeljen a megfelelő szájhigiéniára. Rendszeresen mossa fogait, fogyasszon egészséges ételeket, és kerülje a túl kemény vagy ragadós ételeket, amelyek megsérthetik vagy meglazíthatják a tömést.

  Fontos megjegyezni, hogy minden fogászati beavatkozás egyedi lehet, és a fogorvosaink specifikus utasításokat adnak a fogtömést követő étkezéssel kapcsolatban. Ezért mindig érdemes konzultálnia fogorvosainkkal, hogy megkapja a személyre szabott tanácsokat a helyreállított foggal kapcsolatban.
   

  Mikor szükséges a bölcsességfogakat eltávolítani?

  A bölcsességfogak eltávolítására általában akkor van szükség, ha problémát, illetve kellemetlenséget okoznak. A bölcsességfogak, más néven a harmadik moláris fogak, az emberi szájüregben az utolsó metszőfogak mögött találhatóak, és gyakran problémákat okozhatnak, mivel gyakran nem férnek el megfelelően a szájban, vagy nem nőnek ki teljesen.

  A bölcsességfogak eltávolítását az alábbi esetekben fontolóra lehet venni:

  • Fájdalom és kényelmetlenség: Ha a bölcsességfogak nem férnek el megfelelően a szájüregben vagy torlódnak, ez fájdalommal, duzzanattal, ínygyulladással és kellemetlenséggel járhat.
  • Fertőzés és gyulladás: A bölcsességfogak körüli területen könnyen kialakulhat fertőzés vagy gyulladás, mivel nehezen tisztíthatók és hajlamosak a baktériumok felhalmozására.
  • Fogszuvasodás és rossz fogápolás: Mivel a bölcsességfogak nehezen elérhető területeken helyezkednek el, emiatt a tisztítás és az ápolás is nehezített, ami fogszuvasodáshoz vezethet.
  • Az állkapocs vagy a szomszédos fogak sérülése: Ha a bölcsességfogak nem megfelelően nőnek ki, nyomást gyakorolhatnak az állkapocsra vagy a mellettük lévő fogakra, ami fájdalmat vagy sérüléseket okozhat.
  • Szájsebészeti kezelések előtt: Ha szájsebészeti beavatkozásra van szükség, például fogszabályozás vagy implantátumok esetén, a bölcsességfogak eltávolítása szükséges lehet.

  Az eltávolítás szükségessége és ideje minden esetben egyénenként változhat. Az orvos vagy a fogorvos által végzett alapos vizsgálat és értékelés alapján döntik el, hogy a bölcsességfogak eltávolítása szükséges-e, és ha igen, mikor legyen a legmegfelelőbb időpont a beavatkozásra.
   

  Milyen tüneteket okoz a fogászati góc?

  A fogászati góc egy fogászati probléma, amely egy adott területen a szájban, általában egy fogban vagy a fogak közötti területen kialakuló fertőzést vagy gyulladást jelent. A fogászati góc különböző tüneteket okozhat, amelyek súlyossága és megjelenése egyénenként változhat. 

  Néhány lehetséges tünet a következő lehet:

  • Fájdalom: Az egyik leggyakoribb tünet a fájdalom vagy kellemetlenség a fogászati góc területén. A fájdalom lehet enyhe vagy súlyos és változhat az érintett fog helyzetétől és állapotától függően.
  • Fogérzékenység: A fogászati góc környékén lévő fogak érzékennyé válhatnak hidegre, melegre vagy édes ételekre, italokra.
  • Gyulladás: A góc területe gyulladhat, ami duzzanatot és vörösséget okozhat az ínyben vagy az arc területén.
  • Kellemetlen íz vagy szag: A fertőzés és a gyulladás miatt kellemetlen íz vagy szag jelentkezhet a szájban.
  • Fogíny problémák: A fogíny gyulladhat (gingivitis)  és fogínyvérzést okozhat a fogászati góc körül.
  • Nyirokcsomó-duzzanat: Az állkapocs alatti vagy az állkapocs feletti nyirokcsomók duzzadhatnak, mivel a szervezet reagál a fertőzésre.
  • Láz és rossz közérzet: Súlyosabb fogászati gócok esetén láz, gyengeség és általános rossz közérzet is kialakulhat.
  • Fogproblémák: A fogászati góc károsíthatja az érintett fogat, például okozhat fogszuvasodást vagy a fog törését.

  Fontos megjegyezni, hogy a fogászati góc tünetei nem mindig jelentkeznek egyértelműen és azok súlyossága változhat. Emellett a tünetek nemcsak a fogászati góc helyétől, hanem az egyén immunrendszerétől és egészségi állapotától is függenek. Ha úgy gondolja, hogy fogászati góc lehet az oka a tüneteinek keresse fel a fogorvost, hogy megfelelő kezelést kapjon. Az időben történő ellátás segíthet elkerülni a komplikációkat és a további egészségügyi problémákat.
   

  Mire figyeljünk fogfehérítés után? Mit szabad és mit nem?

  Fogfehérítés után fontos odafigyelni bizonyos dolgokra, hogy megőrizhesse az eredményt és megelőzze a lehetséges kellemetlenségeket. Íme néhány tanács a fogfehérítés utáni gondozáshoz:

  Mit szabad tenni:

  1. Kövesse a fogorvos utasításait: Fogorvosaink egyénre szabott tanácsokat adhatnak a fogfehérítés utáni gondozással kapcsolatban. Fontos, hogy ezeket az utasításokat pontosan kövesse annak érdekében, hogy az eredmény optimális legyen.
  2. Folytassa a megfelelő szájhigiéniai ápolást: Folytassa a fogak rendszeres fogmosását legalább kétszer naponta, és használjon fluoridos fogkrémet. Szükség esetén használjon fogköztisztítót vagy szájvizet is. A tiszta és egészséges szájhigiénia segíti a fogak fehérségének megőrzését.
  3. Fogyasszon egészséges ételeket: Kiegyensúlyozott étrenddel és egészséges ételek fogyasztásával segíthet megőrizni a fogak fehérségét. Kerülje a túlzott mennyiségű fogszuvasodást okozó élelmiszereket, mint például a cukros ételek és italok.
  4. Víz: A víz ivása segíthet a szájüreg hidratálásában és az elszíneződések lemosásában.

  Mit nem szabad tenni:

  1. Kerülje a színező ételeket és italokat: A fogfehérítés után néhány napig érdemes kerülni a színező ételeket és italokat, mint például a kávé, tea, vörösbor, szójaszósz, paradicsomszósz stb., mert ezek hozzájárulhatnak a fogak elszíneződéséhez.
  2. Kerülje a dohányzást és a dohánytermékek használatát: A dohányzás sárgítja a fogakat, így az eredménye a fogfehérítésnek kevésbé lesz tartós. Kerülje a dohányzást és a dohánytermékek fogyasztását, ha szeretné megtartani a fehérséget.
  3. Fogyasztás utáni fogmosás: Azonnal étkezés után ne mosson fogat, mert az erősített savak azonnal a fogzománcot lágyíthatják és sérülést okozhatnak. Várjon legalább 30 percet a fogmosással, hogy a nyál ki tudja neutralizálni a savakat.

  Fontos, hogy minden ember egyedi, és az eredmények és az utasítások is eltérőek lehetnek a különböző fogfehérítési eljárások esetén. Ezért mindig fontos konzultálni a fogorvossla vagy fogfehérítési szakemberrel, hogy pontos és személyre szabott utasításokat kapjon a fogfehérítés utáni gondozással kapcsolatban.
   

  Mire számíthat a fogimplantátum beültetése során? Hogyan készüljön fel?

  A fogimplantátum beültetése egy olyan sebészeti eljárás, amely során egy mesterséges foggyökért helyeznek be a fogínybe és az állcsontba. Ez egy összetett eljárás, és előzetes felkészülésre van szükség. Íme néhány dolog, amire számíthat és hogyan készülhet fel a fogimplantátum beültetésére:

  1. Előzetes konzultáció: Első lépésként konzultálnia kell a fogorvossal vagy a szájsebésszel. A konzultáció során átbeszélésre kerül jelenlegi egészségi állapota, a foghiány mértéke, és meghatározzák, hogy az implantátum behelyezése lehetséges-e az Ön számára. A konzultáció során az eljárás részleteit, az elvárásokat és a lehetséges kockázatokat is megtudhatja.
  2. Röntgenvizsgálat és diagnosztika: A fogorvos röntgenfelvételeket és/vagy CT-vizsgálatot készíthet a fogíny, az állcsont és a szomszédos struktúrák részletes értékeléséhez. Ez segít a fogorvosnak meghatározni a megfelelő implantátum méretét és helyét.
  3. Gyógyszeres kezelés: A fogorvos előírhat antibiotikumot vagy más gyógyszereket a fertőzések megelőzése érdekében. Ha szükséges, fájdalomcsillapítót vagy szájöblítő oldatot is kaphat.
  4. Előkészítő műtét: Egyes esetekben szükség lehet előkészítő műtétre, például csontpótlásra/sinus-lift eljárásra, amennyiben a csontállomány nem elegendő mennyiségű az implantátum behelyezéséhez.
  5. Beültetés: A beültetés során a szájsebész megnyitja a fogínyt, és becsavarja az implantátumot a csontba, majd összevarrja a fogínyt, és hagyják, hogy az implantátum fúzió létrejöjjön a csonttal (oszteointegráció).
  6. Gyógyulási idő: A beültetés után szükséges a hosszabb gyógyulási idő, hogy az implantátum megfelelően integrálódjon és a fogíny is meggyógyuljon. Ez általában 3-6 hónap is lehet.

  Mit takar a fogászati állapotfelmérés?

  A fogászati állapotfelmérés egy átfogó vizsgálat, amely során a fogorvos felméri a páciens szájüregének, fogainak és ínyének állapotát. A következő lépések és elemek általában részei egy ilyen vizsgálatnak:

  • Kórtörténet felvétele: A fogorvos kikérdezi a pácienst korábbi fogászati kezeléseiről, jelenlegi problémáiról, illetve általános egészségi állapotáról.
  • Szájüregi vizsgálat: A fogorvos alaposan megvizsgálja a szájüreg minden részét, beleértve az ajkakat, a nyelvet, a szájpadlást, az ínyt és a garatot. Különös figyelmet fordítanak a lehetséges elváltozásokra, mint például a sebek, duzzanatok vagy bármilyen rendellenes kinövés.
  • Fogak vizsgálata: A fogorvos megvizsgálja minden egyes fogat, keresve a szuvasodás, törés, repedés vagy bármilyen más sérülés jeleit. Ellenőrzi a tömések, koronák és hidak állapotát is.
  • Röntgenfelvétel készítése: Ha szükséges, a fogorvos röntgen felvételt készít a fogakról és az állcsontokról, hogy alaposabban megvizsgálhassa a rejtett problémákat, mint például a szuvasodást a fogak között, a gyökércsúcsok állapotát, vagy az állcsontban lévő elváltozásokat.
  • Íny vizsgálata: A fogorvos ellenőrzi az íny egészségét, különös tekintettel a gyulladásra, vérzésre, visszahúzódásra vagy egyéb jelekre, amelyek ínybetegségre utalhatnak.
  • Harapás és állkapocs vizsgálata: A fogorvos megvizsgálja a páciens harapását és állkapocsízületét, keresve a rendellenes kopást, az állkapocs kattogását vagy bármilyen egyéb problémát.
  • Szűrés és tanácsadás: A fogorvos tanácsot ad a szájhigiénia javítására, esetleges kezelési lehetőségekre, valamint szűrést végezhet szájüregi rákra is.

  A fogászati állapotfelmérés rendszeres elvégzése segít megelőzni a komolyabb fogászati problémákat, és hozzájárul a szájüreg egészségének hosszú távú megőrzéséhez. Ha Ön is régen járt fogorvosnál és szeretne egy alapos fogászati szűrővizsgálatot, akkor várjuk szeretettel budapesti rendelőnkben: 

   

  Online időpontkérés! 
   

  Mit tegyek, ha fogmosáskor vérzik az ínyem?

  Ha fogmosás során vérzik az ínye, az általában az ínygyulladás jele lehet. Az ínygyulladás vagy gingivitis gyakran a nem megfelelő szájhigiéniával, például a nem rendszeres és alapos fogmosással, valamint a fogselyem használatának elhanyagolásával áll összefüggésben. Az ínygyulladás időbeni kezelése fontos, mert ha nem kezelik, súlyosabb fogínybetegségekhez vezethet.

  Itt van, mit tehet, ha vérzik az ínye fogmosás közben:

  • Váltson puha sörtéjű fogkefére: Használjon puha szálú fogkefét, mely kevésbé irritálja az ínyt, és csökkenti a vérzés kockázatát.
  • Szájhigiénia javítása: Mossa meg rendszeresen és alaposan a fogait legalább naponta kétszer. Kerülje a túlzott nyomást és használjon fluoridos fogkrémet a fogzománc megerősítéséhez.
  • Használja a fogselymet: A fogselyem segít eltávolítani az ételmaradékokat és plakkot a fogak közül, ami szintén hozzájárulhat az ínygyulladáshoz.
  • Vegyen részt rendszeres fogorvosi ellenőrzéseken: Látogasson el fogorvoshoz legalább évente kétszer, hogy ellenőrizze a fogínyét és a fogakat, hogy már a kezdetekkor észrevegye a problémát. 
  • Táplálkozás: Kerülje a túlzottan savas vagy cukros ételeket és italokat, mert ezek elősegíthetik az ínygyulladást.
  • Gyulladáscsökkentő szájvíz: Használhat olyan szájvizet, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Kérdezze meg fogorvosát vagy fogorvosi higiénikusát, hogy milyen típusú szájvizet ajánl a problémájára.

  Ha az ínyvérzés továbbra is fennáll, vagy súlyosabb problémákat észlel az ínyével kapcsolatban, például ínygyulladás súlyosbodását vagy fogágybetegséget, mindenképpen keresse fel a fogorvost minél hamarabb. Az ínyproblémák kezelése segít megőrizni fogainak és ínyének egészségét.
   

  Mitől fájhat az a fogam, amelyik nemrég volt betömve?

  Az újonnan tömött fog fájdalmának több lehetséges oka lehet. Fontos megjegyezni, hogy a fájdalom egyénenként változó, és az alábbi okok bármelyike felelhet érte. Ha a fájdalom tartós vagy súlyos, mindenképpen konzultálj fogorvosoddal, aki képes pontos diagnózist készíteni és szükség esetén kezelést javasolni.

  • Érzékenység: Az újonnan tömött fog érzékeny lehet az irritációra. Ez átmeneti jelenség lehet, amely néhány napig vagy héten belül magától elmúlik.
  • Magas tömés: Ha a fogorvos túl magas tömést helyez el a fogon, az nyomást gyakorolhat a környező fogakra vagy az állkapocs ízületeire, ami fájdalmat okozhat. Ebben az esetben a fogorvosnak ki kell javítania a tömést.
  • Fertőzés vagy gyulladás: Lehetséges, hogy a fogban továbbra is fennálló fertőzés vagy gyulladás okozza a fájdalmat. Ez fordulhat elő, ha a pulpa (idegek és erek) nem teljesen távolítják el a gyökérkezelés során, vagy ha a fog mellett lévő szövetekben maradt fertőzés.
  • Nem szakszerűen elkészített tömés: Ha a tömés nem megfelelően lett elhelyezve, a fog belső részébe kerülhet folyadék vagy baktérium. Ez fájdalmat okozhat.
  • Állkapocs problémák: A fájdalomnak az állkapocs ízületeivel vagy a rágóizmokkal kapcsolatos problémák is lehetnek az okai.
  • Fogszuvasodás: Elképzelhető, hogy a fájdalom egy másik fogszuvasodásból vagy fogágybetegségből származik.

  Minden eset más, és a pontos okok megállapításához szükség van egy szakemberre.

  Ha fájdalmat tapasztal az újonnan tömött fogában, ne hagyja figyelmen kívül, és kérjen időpontot mielőbb fogászatunkra, hogy segíthessünk orvosolni a problémát!
   

  Mitől színeződhetnek el a fogak?

  A fogak színeződése számos tényezőtől függhet és több különböző okból származhat. Néhány gyakori ok a fogak elszíneződésére:

  • Étel és ital fogyasztás: Bizonyos ételek és italok színező anyagokat tartalmaznak. Például kávé, tea, vörösbor, szójaszósz, bogyós gyümölcsök, paradicsom alapú ételek stb. Ezek az anyagok a fogzománcba bejuthatnak és elszínezhetik azt.
  • Dohányzás: A dohánytermékekben található nikotin és más vegyületek hozzájárulhatnak a fogak sárgulásához vagy elszíneződéséhez.
  • Rossz szájhigiénia: Ha nem megfelelően tisztítja és ápolja a fogait, a fogakon lerakódó plakk és a fogkő is el tud színeződni. Normál esetben ez fehér színű.
  • Öregedés: Az idő múlásával a fogzománc természetesen kopik és vékonyabbá válik, ami lehetővé teszi, hogy a fog alatt lévő sárgásabb dentin réteg áttűnjön, így a fogak összességében sárgásabbnak tűnhetnek.
  • Gyógyszerek: Bizonyos gyógyszerek, például a tetraciklinek, amelyeket gyermekkorban vagy terhesség alatt szedtek, szürkés vagy barnás elszíneződést okozhatnak a fogakon.
  • Balesetek vagy sérülések: Ha a fog sérül vagy megreped, a lepattant zománc területén szennyeződések és elszíneződések keletkezhetnek.
  • Fluorózis: Túlzott fluorid bevitel (például magas fluorid tartalmú víz vagy fogkrém használata) eredményeként a fogak fehér vagy barnás foltokkal színeződhetnek el.
  • Genetika: Az egyéni genetikai faktorok is befolyásolhatják a fogak természetes színét és hajlamát az elszíneződésre
    

  Ha fogai elszíneződését szeretné enyhíteni vagy megelőzni, fontos a megfelelő szájhigiénia fenntartása, az egészséges étkezési szokások betartása és az esetlegesen elszíneződést okozó szokások, mint a dohányzás, minimalizálása. Ha komolyabb problémát észlel a fogainál, érdemes fogorvoshoz fordulni, aki segíthet megállapítani az elszíneződés okát és megfelelő kezelési lehetőségeket javasolhat.
   

  Normális, ha fáj a fogam helye?

  Általában némi fájdalom vagy érzékenység normális a foghelyen egy foghúzás vagy egyéb fogászati beavatkozás után. Az ilyen fájdalom általában néhány napig tart, és fokozatosan csökkenhet. 
  Azonban, ha a fájdalom rendkívül erős, vagy ha továbbra is fennáll egy héttel a beavatkozás után, érdemes felkeresni a fogorvost, mivel ez lehet jele esetleges komplikációknak vagy fertőzésnek. 
  Ebben az esetben azonban mielőbb keresse fel fogorvosát, hiszen egy fertőzés vagy gyulladás komoly szövődményeket is eredményezhet, amely kihatással lehet az egész szervezetre. 
  A fogászati fájdalmat általában fájdalomcsillapítókkal lehet enyhíteni az orvos által előírtaknak megfelelően. Ne felejtse el megfelelően ápolni a foghelyet, és tartsa be az orvos által adott utasításokat a gyógyulási folyamat során.

  Normális, ha meg van dagadva az arcom gyökérkezelés után?

  A foggyökér-kezelés (gyökérkezelés) után némi duzzanat előfordulhat és ez általában normális reakció a beavatkozásra. A gyökérkezelés során a fog belső részének fertőzött vagy sérült szövetét távolítják el, majd a fogat kitisztítják és a gyökértömő anyaggal zárják le. A beavatkozás során az érzéstelenítés és az esetleges körülvevő szövetekkel való manipulációk miatt előfordulhat enyhe duzzanat.

  Az arc dagadásának általában rövid időn belül csökkennie kell, de minden eset más és a duzzanat mértéke változhat. Ha azonban a duzzanat erős, vagy ha egyre nő és egyre több idő telik el a gyökérkezelés után, fontos hogy értesítse fogorvosát. Erős vagy tartós duzzanat utalhat fertőzésre vagy más problémára és ezt sürgősen kezelni kell.

  Azonnali orvosi segítséget igényel, ha a duzzanatot kíséri láz, erős fájdalom vagy ha egyéb szokatlan tünetek jelentkeznek. A gyors és hatékony reakció segíthet elkerülni súlyosabb szövődményeket.

  Amennyiben Önnél sem múlik el a duzzanat gyökérkezelést követően, keresse fel sürgősségi fogászatunkat és mielőbb biztosítunk időpontot!
   

  Teljes felső fogsor pótlására mi a legjobb megoldás?

  A teljes felső fogsor pótlására több lehetőség is rendelkezésre áll, attól függően, hogy milyen állapotban van az állkapocs csontja, milyen anyagi keretek állnak rendelkezésre, és milyen kényelmi szempontok fontosak a páciens számára. A leggyakoribb megoldások a következők:

  1. Teljes felső kivehető fogsor (protézis)

  Előnyök:

  • Viszonylag alacsony költségű megoldás.
  • Kivehető, így könnyen tisztítható.
  • Gyorsan elkészíthető és viselhető.

  Hátrányok:

  • Kevésbé stabil és kényelmes, különösen étkezés közben.
  • Az íny és a csont idővel sorvad, ami miatt illeszkedési problémák léphetnek fel.
  • Szükséges lehet időnkénti igazításra vagy cserére.

  2. All-on-4 vagy All-on-6 technika

  Ez a módszer négy vagy hat implantátumra rögzített, teljes fogsort jelent.

  Előnyök:

  • Csökkentett számú implantátum szükséges, így a költségek és a beavatkozás időtartama is csökkenthető.
  • Az implantátumok stabilan rögzítik a fogsort, ami nagyobb kényelmet és jobb rágási képességet biztosít.
  • Gyorsabb eljárás, néha azonnali terheléssel is elvégezhető.

  Hátrányok:

  • Még mindig magasabb költségű, mint a kivehető protézis.
  • Sebészeti beavatkozást igényel.
  • Nem minden páciens alkalmas erre a megoldásra, például, ha nincs elegendő csontállomány.

   

  3. Részben rögzített, részben kivehető megoldások

  Ez a megoldás egyesíti a rögzített és a kivehető fogsor előnyeit, ahol az implantátumok stabilizálják a kivehető részt.

  Előnyök:

  • Nagyobb stabilitást nyújt, mint a teljesen kivehető protézis.
  • Könnyebben tisztítható, mivel kivehető.
  • Általában kevesebb implantátum szükséges, mint a teljesen rögzített megoldásnál.

  Hátrányok:

  • Köztes költségű megoldás.
  • Sebészeti beavatkozást igényel az implantátumok beültetése.

  Választás szempontjai

  A legjobb megoldás kiválasztásához érdemes figyelembe venni a következő szempontokat:

  • Az állkapocs csontállománya és állapota.
  • A páciens egészségi állapota és életmódja.
  • Költségvetési keret.
  • Kényelem és esztétikai elvárások.
  • A fogorvos szakvéleménye és ajánlása.

  Minden eset egyedi, ezért érdemes konzultálni egy szakképzett fogorvossal, aki az adott körülmények figyelembevételével tudja javasolni a legmegfelelőbb megoldást. A PureDental rendelőjében segítünk Önnek a legmegfelelőbb fogpótlási eljárást megtalálni személyre szabottan. Jöjjön el rendelőnkbe állapotfelmérésre és konzultációra, foglalja le időpontját most:

   

  Online időpontkérés
   


  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés