Parodontológia

Fogíny problémával küzd? A legmodernebb technológiai megoldásokat kínáljuk, melyekkel nem csak a fogágybetegség lelassítását érhetjük el, de a folyamat teljesen megállíthatóvá is válhat. Az alábbi kezelések ezt teszik lehetővé és nagy szakértelemmel végezzük őket.

Parodontológia

Zárt kürett

A zárt kürettet orvos végezi helyi érzéstelenítésben. Különböző típusú és az adott fog formájának megfelelő kürett kanalakat és ultrahangos depurátort együttesen használunk, hogy a fog melletti íny alatt fogköveket, gyulladt szöveteket távolítsunk el. Csontveszteség során a fogak mellett tasakok alakulnak ki, ezeknek a tisztítása csak ezekkel a műszerekkel végezhető el megfelelően. Az esetek többségében nem szükséges varratokkal ellátni a sebet, de előfordulhat, ha nagyon sérülékeny volt az íny. Miután eltávolítottuk az íny alatti fogköveket és a gyulladásos képződményeket is, lehetőség van a fog körüli íny regenerációjára, ezzel lehetőségünk van megfékezni a fogágybetegség progresszióját. Nagyon fontos az alapos otthoni tisztítás a beavatkozás után, annak ellenére, hogy számolnunk kell némi érzékenységgel. A beavatkozást lehet foganként, valamint kvadránsokként (7-8 fog) végezni, a fogágybetegség mértékétől függően.

 

Nyitott kürett

Előrehaladott fogágybetegségnél szükséges elvégezni, amikor a fog körülötti csontveszteség, tasak képződés olyan mértékű, hogy más beavatkozással nem tudjuk elérni a kívánt eredményt. Kisebb műtéti beavatkozásnak számít. A kivitelezése hasonlít a zárt küretthez, tehát kürett kanalat és ultrahangos depurátort használunk, annyi különbséggel, hogy sebészileg fel kell tárnunk a fog körülötti csonttasakokat és sebészi úton távolítjuk el a gyulladásos hámszövet szaporulatokat. Lényege ennek a kezelésnek is az, hogy helyreállítsuk a fog rögzítő apparátus megfelelő kapcsolatát. A beavatkozást lehet foganként, valamint kvadránsokként (7-8 fog) végezni, a fogágybetegség mértékétől függően.

 

Emdogain

Az Emdogain páratlan hatékonyságát az amelogeninnek nevezett protein adja. Ezt a fehérjét a saját szervezetünk is termeli a fogak fejlődése során, azonban a későbbiekben termelődése teljesen leáll amint befejeződik fejlődésünk. Egészséges állapotban a fogak és a fogmeder (csont) közötti kapcsolatot egy erős rostrendszer biztosítja. A fogágybetegség következtében ez a rostrendszer szenved károsodást. A regeneratív beavatkozás során ezt a kapcsolatrendszert igyekszünk helyre állítani. A megtisztított foggyökér felszínére és a csontos tasak belső felszínére fecskendezzük az Emdogain gélt, majd felette az ínyt bezárjuk. Az Emdogain gél nemcsak serkentő hatásával segíti a gyógyulást, de antibakteriális tulajdonsággal is rendelkezik. Használata gyors és egyszerű, jótékony hatása klinikailag is bizonyított.

 

Páciensünk véleménye

Páciens vélemény

Kérjen időpontot rendelőnket a lenti űrlap kitöltésével!


 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Diagnosztika

Diagnosztika

Jöjjön el budapesti rendelőnkbe és megtaláljuk fogászati problémájának okát, majd felállítjuk kezelési tervét és nem csak egészségessé, hanem esztétikussá is varázsoljuk fogait! 

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.