HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Dentálhigiénia

  Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

  Dentálhigiénia

  Fogkőeltávolítás

  A fogkőeltávolítás csekély fogászati beavatkozásnak számít, és talán éppen ezért nem tulajdonítunk neki kellő figyelmet és fontosságot. A fogkőeltávolítás mindössze egy órát vesz igénybe, és elég fél évente egyszer ellátogatnia rendelőnkbe, hogy élethosszig tartó egészséget biztosítson fogai és fogínye számára.

   

  Mit okoz a fogkő?

  • Negatívan befolyásolja fogaink szépségét
  • Kellemetlen lehellet
  • Gyulladást
  • Későbbiekben fogágybetegséget
  • Fogvesztést

  Minden esetben egy személyes konzultáció és fogászati szűrés előzi meg a kezelést, így tájékoztatva Önt az eljárás menetéről. Ezenfelül szájhigiéniás tanácsadást is biztosítunk, amelynek során elsajátíthatja a helyes fogmosási technikákat.

   

  Hogyan zajlik a professzionális fogkőeltávolítás?

  1. A fogkőeltávolítás ultrahangos depurátorral történik, mely segítségével az íny feletti és alatti fogköveket távolítjuk el. A kezelés után azonnal lehet enni. A fogkőeltávolítás nem fájdalmas, de érzékenység előfordulhat. Az érzékenység mértéke a fogágy egészségétől is függ. Amennyiben páciensünk igényt tart rá, van lehetőség érzéstelenítésre.
  2. Egy elektromos fogkefe fejéhez hasonló körkefével felpolírozzuk a fogakat annak érekében, hogy az így kialakított simább fogfelszínen a lepedék nehezebben tudjon lerakódni, megelőzve ezzel a fogkő kialakulását. Ezt nevezzük polírozásnak.
  3. Végezetül, igény esetén, a fogak felszínét nagynyomású por-víz-levegő keverékével átfújjuk, így a makacsan rögzülő elszíneződéseket is eltávolítjuk.
  4. Eredmény: Természetes módon ragyogó, egészséges, tiszta, fehér fogak.

   

  Nem elégedett saját fogszínével? A válasz: rendelői Pure fogfehérítés

  A szép mosoly elengedhetetlen a magabiztossághoz! 18 éves kor felett bárki elvégezheti ezt a kezelést, mely a leghatékonyabb módszere a gyönyörűen fehér fogak elérésének. Évente megismételhető, erős dohányosoknak vagy a kávé megrögzött szerelmeseinek is ajánlott!

   

  A fogfehérítés folyamata

  • A kezelést egy kezelési időpont alatt végezzük.
  • Minden esetben fogkőeltávolítás és polírozás előzi meg, mivel tiszta fogakon fejti ki a fehérítő anyag a legjobb a hatást.
  • A fehérítő gél a fogak mikroszkopikus réseiben megbúvó elszíneződéseket fehéríti ki, amiket más módszerrel már képtelenek vagyunk letisztítani.
  • A zseléből felszabaduló oxigén az a hatóanyag, ami a fehérítést végzi.
  • Ínyvérzés, fájdalom nem fordul elő viszont fognyaki érzékenység előfordulhat.


  Fontos tudnivalók a fogfehérítést követően

  Fehérítés után lehet enni-inni, azonban legalább 1-2 hétig minden színező étel - ital (például kóla, kávé, zöldtea, vörösbor) fogyasztása, illetve a dohányzás is kerülendő, mivel ezek visszaszínezhetik a fogakat. A szebb és hosszú eredmény érdekében a világos termékek és fluoridos fogkrémek használata javasolt.A kezelés 1,5-2 órát vesz igénybe.

   

  Otthoni fogfehérítés

  Az otthoni fogfehérítést kis elszíneződés esetén, illetve korábbi rendelői fogfehérítés után fenntartó kezelésként ajánljuk. Kényelmes, gyors és fájdalommentes! A jobb eredmény érdekében rendelőnkben dentálhigiénikus kolléganőnk által elvégzett fogkőeltávolítás és homokfúvás előzi meg az otthoni fehérítést. Ezzel egyidőben dentálhigiénikusunk lenyomatot vesz, ami alapján a fogtechnikai labor egyedi mélyhúzott sínt készít. A következő rövid látogatás alkalmával bepróbáljuk a síneket, valamint ellátjuk páciensünket a használati utasításokkal és a fogfehérítő anyaggal.

  Az otthoni fogfehérítésre alkalmas készítmények különböző koncentrációkban kaphatók, így vannak éjszakai és nappali használatra alkalmas termékek. Mivel ezek kisebb koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagot, így a kívánt eredmény érdekében pár napon keresztül ajánlott hordani a síneket a fehérítő zselével. Ezt páciensünk maga adagolja otthon, a zselét pedig rendelőnkben tudja megvásárolni. 

   

  Fogcsikorgatás elleni sín

  A fogcsikorgatás elleni sínt állkapocs ízületi problémánál vagy éjszakai fogsorcsikorgatás és napközbeni állkapocs szorításnál alkalmazzuk annak érdekében, hogy az állkapocs ízület és a környező izmok egy kényelmes, nyugalmi állapotban lehessenek. Ezzel segítséget nyújtunk az izmok és ízületek regenerálódásában, amelynek nemcsak helyi, de általános pozitív hatása is lehet. A sín elkészítéséhez lenyomatvétel szükséges, melyet a fogorvos elküld a fogtechnikusnak. A fogtechnikus a sínt a páciens fogazatára személyre szabottan készíti el kemény, átlátszó anyagból. Ehhez néhány nap szükséges. 

  Javallott állkapocs ízület kattogásának, fájdalmának csökkentésére. Valamint kiváló gyakori fejfájás, nyakfájás, fülzúgás megszüntetésére. Csikorgatás esetében megvédjük a fogakat a kopástól, roncsolástól. A tünetek természetéből adódóan már néhány napi alkalmazása jelentős javulást hozhat Önnek. 

   

  Instruálás, plakkfestés

  Dentálhigiénikus kolléganőnk segítségével le tudja ellenőrizni, hogy milyen hatékonysággal mos fogat. Erre kiváló szemléltető a plakkfesték. Első lépésként egy kis tabletta (természetes anyag, egészségre nem káros) elrágcsálása és kiöblítése szükséges, amely megfesti a lepedékeket. Páciensünk a tükörben láthatja az eredményt. Ezután a dentálhigiénikus és a páciens együtt kielemzi és megbeszéli a tapasztaltakat.

  Kihangsúlyozva a megfestet területeket, kolléganőnk pontos instrukciókkal, technikákkal és szemléltető eszközökkel mutatja be az effektív lepedékeltávolítás folyamatát. Az elhangzottak alapján páciensünk fogat mos a dentálhigiénikus segítségével annak érdekében, hogy a mozdulatok rögzüljenek. Ezután a plakkfestést megismételjük, így ellenőrizve a fogmosás sikerességét.

  Az instruálás kiváló lehetőség azoknak, akik új fogpótlást kapnak. Hídpótlást vagy implantátumot viselő pácienseink részére is léteznek specifikus tisztítási eljárások. Ennek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy minél hosszabb ideig megőrizze a fogpótlás az eredeti állapotát. Fogágybetegségben szenvedőknek a helyes fogmosás elsajátítása kulcsfontosságú a betegség megállításához.

   

  Páciensünk véleménye

  PureDental vélemény

   

  Egyéb kérdése van?

  Hívjon minket bátran a +36 30 1588 848 -as telefonszámon vagy írjon emailt az info@puredental.hu email címre és örömmel segítünk. Vagy kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével!

   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Esztétikai szájsebészet

  Esztétikai szájsebészet

  Esztétikai szájsebészet: Ajakfék és nyelvfék eltávolítás, ínykorrekció, csontos koronahosszabbítás, ínyplasztika, vestibulumplasztika a PureDental Fogászaton.

  Tovább
  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat Budapesten a tökéletes mosolyért: teljeskörű mosolytervezés, fogkoronák, kerámiahéj, esztétikus fogtömés, ideiglenes fogpótlások, foghidak.

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés