Fogimplantátum

Az egyik legbiztonságosabb és legfixebb fogpótlási eljárás a fogimplantátum. Hogyan és milyen eszközökkel zajlik a fogimplantációs eljárás a PureDentál fogászatán? 

Fogimplantátum

IMPLANTÁTUMOKRÓL ÁLTALÁNOSAN

Egyetlen vagy többszörös foghiány esetén a legjobb választás a fogászati implantátumokkal való fogpótlás. A hagyományos eljárás során a környező fogak előkészítésével tudunk fogpótlást készíteni, ez viszont egészséges foganyagvesztéssel is jár. Ennek kiküszöbölése végett a legjobb megoldás a fogbeültetés, mely során titánium fogimplantátumot helyezünk az állcsontba, és ezt, mint egy műgyökeret felhasználva tudjuk pótolni a hiányzó fog koronáját is. 

 

NEODENT

A Neodent ® Grand Morse ® implantációs rendszer több mint 20 éves implantációs fogászati ​​tapasztalat eredménye, és világszerte számos helyen alkalmazzák. A Grand Morse® implantátumrendszer a Neodent® evolúciója, amely továbbra is egyedülálló és célja, hogy mindig magas színvonalú kezelési lehetőségeket biztosítson, amelyek megváltoztatják a betegek életét. A mechanikai és biológiai elveknek köszönhetően ez a választott implantátum nagy stabilitást, megbízhatóságot és esztétikusságot tesz lehetővé a fogászati implantáció során. Élettartam garanciával és kiváló ár-érték aránnyal az egyik legjobb választás a ma elérhető implantátumok között. 

 

Straumann Bone Level Tapered (BLT)

A Straumann közel ötvenéves múltjával az implantátumokat gyártó cégek egyik úttörő zászlóshajója, amely prémium minőségű fogimplantátumokat kínál egyenesen Svájcból. A BLT implantátumok egyedülálló módon használhatók limitált csontállománnyal rendelkező páciensek esetében is.  A speciális felépítésének köszönhetően kiváltképp foghúzás utáni azonnali implantációhoz ajánlott a legjobb eredmény elérésének érdekében. Anyagát és az implantátum felszínkialakítását tekintve verhetetlen a piacon. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a legnagyobb sikerességgel használják a fogorvosok világszerte. Az implantátumok elit kategóriájába tartozó Straumann élettartam garanciával és egyedülálló megoldásokkal teszi jobbá páciensek millióinak életét minden nap.  

Straumann implantátum


Implantátum felszabadítása, ínyformázócsavar behelyezése

A fog implantátum a beültetést követően 3-6 hónapig íny alatt gyógyul. A gyógyulási idő lejárta után első lépésben fel kell szabadítanunk az implantátumot egy fájdalommentes apró beavatkozással, amely során az implantátumba egy úgynevezett ínyformázócsavart helyezünk, hogy a környező ínyt szép esztétikusra formáljuk, ami lehetővé teszi a későbbiekben a természetes fog készítését. Ez az ínyformázás 2 hetet vesz igénybe, utána kezdődhetnek a koronakészítési eljárások.

 

Arcüregemelés – nyitott sinus lift csontpótló anyaggal 

Hátsó fogak hiánya során, ha valaki régóta elvesztette fogát és az idő előrehaladtával csontfelszívódás történt, vagy az arcüregének olyan az anatómiai formája, hogy az arcüreg és a szájüreg közötti csontmagasság nem megfelelő, akkor arcüreg emeléssel tudunk csontmagasságot nyerni.  Ha nagyobb mennyiségű csontnyereségre van szükségünk, akkor az úgynevezett nyitott arcüregemelést választjuk. Elnevezése onnan ered, hogy az arcüreg oldalsó falán egy csontos ablakot készítünk, amelyen keresztül felemeljük az arcüreg nyálkahártyáját és ez alá csontpótló anyagot helyezünk. Gyógyulási ideje 6 hónap.

Azokban az esetekben, amikor legalább 4 milliméternyi saját csontmagasság áll rendelkezésre, az implantátumokat is be tudjuk ezzel egyidőben helyezni, jelentősen lerövidítve a teljes kezelési időtartamot. Azonban, ha ennél kevesebb a csontmagasság, akkor az implantátumok behelyezését csak a teljes csontgyógyulás után tudjuk elvégezni.

 

Arcüregemelés – belső sinus lift csontpótló anyaggal

Abban az esetben, ha ez a csontmagasság legfeljebb 7-8 mm, akkor a belső arcüregemelést végezzük el. Az implantátum ágyának elkészítése után, azon keresztül kisebb beavatkozással tudunk kisebb mennyiségű csontpótló anyagot behelyezni a sinus (arcüreg) membránja alá. Ezzel az eljárással biztonsággal tudunk 2-3 mm csontmagasságot nyerni, így megfelelő magasságú implantátumot tudunk behelyezni.
 

Páciensünk véleménye

PureDental vélemény

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
All-on-4™ koncepció

All-on-4™ koncepció

Teljes foghiányban szenved? Magabiztos mosolyt szeretne? All-on-4™ koncepció a PureDental budapesti fogászatán akár csontpótlással, élethosszig tartó garanciával!

Tovább
Csontpótlás

Csontpótlás

Fogelvesztést követően a csontunk a foghiány helyén folyamatosan sorvad, felszívódik. Ha valakinek régóta fennálló foghiánya van, akkor annak nagyobb a valószínűsége, hogy fogászati implantátumot nem...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.