Csontpótlás

Fogelvesztést követően a csontunk a foghiány helyén folyamatosan sorvad, felszívódik. Ha valakinek régóta fennálló foghiánya van, akkor annak nagyobb a valószínűsége, hogy fogászati implantátumot nem tudunk behelyezni valamilyen csontpótlási eljárás nélkül. 

Csontpótlás

A csontpótlás folyamata

Minden esetben személyre szabottan, az egyedi anatómiai képleteket figyelembe véve tervezük meg és végezük el a beavatkozást. Ennek érdekében CBCT- t (3 dimenziós CT felvételt) készítünk. A csontpótlás során csontpótlóanyaggal és felszívódó vagy nem felszívódó membránnal építjük fel a kívánt csont kontúrját ahhoz, hogy a gyógyulást követően fogbeültetést végezhessünk el.

 

Csontpótló anyagok

Manapság számos csontpótlóanyag elérhető a piacon világszerte, azonban mi a leggyakrabban Bio-Oss®-t használjuk. Ez egy Prémium minőségű és világszerte a leggyakrabban használt csontpótló anyag, ami a szakirodalomban „gold standardnak” számít. Szarvasmarha eredetű készítmény, amely számos sterilizálási folyamaton esik át, ennek köszönhetően olyan szervetlen anyagokat (kalcium, foszfor) tartalmaz, melyek az emberi csont összetevőivel megegyeznek. 

 

Hogyan zajlik a csontpótlás?

A csontpótlás fajtája alapján különböző membránokat használunk. Ilyen lehet a Bio-Guide felszívódó membrán, amely egy kollagén membrán. Ezzel fedjük és fixáljuk a csontpótló anyagot. A kollagén membrán kedvező hatással van a környező íny gyógyulására is. A csontpótlás ideje alatt a kollagén membrán felszívódik, beépül, így nincs szükség ennek eltávolítására. 
Ezzel szemben a nagyobb mennyiségű csontpótlások esetén a Cytoplast nem felszívódó membránt részesítjük előnyben. Ahogy a neve is mutatja, ez a membrán nem felszívódó, hiszen nélkülözhetetlen, hogy az egész gyógyulási idő alatt eleget tegyen funkciójának, fenntartsa a helyet a csont növekedésének. Első lépésben a csontpótlást végzünk, majd 6-8 hónap gyógyulási idő elteltével helyezzük be a fogimplantátumot. Ezen beavatkozás közben távolítjuk el a membránt. Prémium minőségű, világszerte elismert és használt anyag. 

 

Többféle csontpóló eljárás

Csontpótlási eljárásoknál saját szervezetünk jótékony hatását is felhasználjuk, így a csontpótló anyagot saját csontforgáccsal keverjük össze. A bennük lévő csontsejtek nagyban segítik a csontképződés folyamatát, megnövelve a beavatkozás sikerességét. Számos helyről, többféle eljárási technikával tudunk csontot gyűjteni, ám leggyakrabban a környező területekről szoktunk csontot nyerni. Ha nagyobb mennyiségű saját csontra van szükségünk, akkor az alsó bölcsességfog mögötti terület tekinthető az erre legalkalmasabbnak.

 

Egyénre szabott megoldások

Pácienseinket mindig teljeskörűen tájékoztatjuk a csontpótlási lehetőségekről, azok menetéről és anyagáról, és ugyanígy bíztatjuk Önöket, hogy bizalommal forduljanak hozzánk kérdés esetén – mert ma a csonthiány nem állhat utunkba az implantációs kezelések elvégzéséhez. 

 

Páciensünk véleménye

PureDental vélemény
 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
All-on-4™ koncepció

All-on-4™ koncepció

Teljes foghiányban szenved? Magabiztos mosolyt szeretne? All-on-4™ koncepció a PureDental budapesti fogászatán akár csontpótlással, élethosszig tartó garanciával!

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.