HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • A rossz fogak okai: Miért romlanak el olyan gyakran a fogak?

  Miért hallunk olyan gyakran a fogproblémákról? Miért van az, hogy egyes kutatások szerint a felnőtt lakosság 90%-a feletti része szenved fogszuvasodásban? Ez valószínűleg olyan hatalmas kérdőjel sokak fejében, mint amekkora kérdőjel számunkra, hogy miért félnek annyira a fogorvosoktól pácienseink első alkalommal olyan gyakran- persze utólag már ők maguk sem tudják, mert barátságos fogorvosaink, fájdalommentes kezeléseink egyáltalán nem ijesztőek! Mi azért válaszolunk az első kérdésre, alábbi cikkünkben kifejtsük, hogy mik a rossz fogak leggyakoribb okai!

  A rossz fogak okai: Miért romlanak el olyan gyakran a fogak?

  A rossz fogak okai leggyakrabban a nem megfelelő ápolásban keresendőek

  Nem beszélünk sokat mellé, a fogbetegségeket persze okozhatja a genetika is, és egyéb betegségek következménye is lehet, mégis azt mondhatjuk, hogy a rossz fogak leggyakoribb okai a nem megfelelő dentálhigiéniában, szájápolásban keresendők. A rendszeres fogmosás, fogselyem, fogköztisztító kefe, szájvíz használata, valamint a minimum évenkénti fogászati ellenőrzés, fogkő eltávolítás az alapja az egészséges és szép fogazatnak. Messze a szájhigiénés problémák képzik a fogszuvasodás fő okait, és messze a fogszuvasodás a vezető fogprobléma nemcsak hazánkban, hanem világviszonylatban is. A helyes fogmosási technika elsajátítása, a megfelelő fogkefe kiválasztása, és az egyéb szájápolási eszközök napi rendszerességű használata, az évenkénti fogorvosi vizsgálatokon való részvétel fontosabb, mint hinné, pedig sokan aláértékelik!
  Íme 8 gyakori hiba fogmosás közben, ami miatt kialakulhatnak a fogproblémák! 

  Szeretné elkerülni a rossz fogak okait? Jelentkezzen be dentálhigiéniai kezelésre, még akkor is, ha már évek óta nem járt fogorvosnál! 

  A nem megfelelő ételek is lehetnek a rossz fogak okai

  A fogakat rágásra, evésre használjuk, ezért adja magát a dolog, hogy az étkezés hatással van a  fogakra. A kisgyerekeknek sokat mondjuk, hogy ne egyenek sok édességet, mert elromlik a foguk. Nemcsak a cukor, hanem a savak is rossz fogak okai lehetnek. Akik erősen ragacsos vagy savas ételeket és italokat tartalmazó étrendet fogyasztanak, felkészítik magukat a fogszuvasodásra. A fogakhoz tapadt ételeket nehéz eltávolítani, ezért nagyobb valószínűséggel maradnak elég sokáig ahhoz, hogy szuvasodást okozzanak. A koffein, fekete tea, és vörösbor pedig hozzájárulnak a fogak elszíneződéséhez. A rossz fogak kialakulásának kockázatát azonban a megfelelő szájápolással, valamint vízfogyasztással lehet csökkenteni.

  Az elhelyezkedés is lehet rossz fogak oka

  A száj hátsó részén lévő őrlőfogak hajlamosabbak a szuvasodásra. Miért? Ennek egyik oka az, hogy a fogak nehezebben érhetők el fogmosás és fogselyem használatakor, ami azt jelenti, hogy gyakran marad rajtuk lepedék, ami remek otthont biztosít a fogszuvasodást okozó baktériumoknak. Ezen túlmenően ezeknek a fogaknak a felülete számos barázdát tartalmaz, ami miatt az ételdarabok könnyebben megakadnak elég hosszú ideig ahhoz, hogy savakat termeljenek, amelyek megtámadják a zománcot. Ebben az esetben is sokat segít a megfelelő szájhigiénia.

  Hogyan kerülhetőek el a rossz fogak okai?

  A rossz fog okai sok esetben visszavezethetőek a nem megfelelő szájápolással. A legtöbb kockázati tényező csökkenthető abban az esetben, ha a megfelelő gondossággal jár el fogai tisztítása során. A megfelelő fogmosási technikáról, a fogselyem használat legjobb módjáról is felvilágosítást kaphat dentálhigiéniai kezelésünkön! Jelentkezzen be online kezelésünkre, és utána ne felejtsen el évente eljönni a rossz fogak okainak megelőzése, szűrése érdekében!

  Addig is olvassa el részletes cikkünket a megfelelő szájápolással, fogmosással kapcsolatban! 
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Dentálhigiénia

  Dentálhigiénia

  Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

  Tovább
  Diagnosztika

  Diagnosztika

  Jöjjön el budapesti rendelőnkbe és megtaláljuk fogászati problémájának okát, majd felállítjuk kezelési tervét és nem csak egészségessé, hanem esztétikussá is varázsoljuk fogait! 

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés