Visszafordíthatatlan károkat okozhatunk, ha otthon kísérletezünk a fogfehérítéssel!

Vannak olyan otthoni tippek-trükkök-praktikák a fogfehérítésben, amelyek sajnos visszafordíthatatlan károkat okozhatnak fogainkon, vagy csak egyszerűen pénzkidobásnak számítanak. Lássuk, melyek ezek! 

Visszafordíthatatlan károkat okozhatunk, ha otthon kísérletezünk a fogfehérítéssel!

A fogfehérítést okkal végezzük professzionális fogászati rendelőkben, gondos szakemberek kezei között, hiszen egyes praktikák jelentősen árthatnak fogainknak. A következőkben felsoroljuk azokat a módszereket, amelyek jobb inkább elkerülni. 

 

Fogfehérítő fogkrémek

A fogfehérítő fogkrémek ugyan nem jelentek nagy veszélyt fogainkra, azonban szervezetünk egészére annál inkább. A fogfehérítő fogkrémekben található mesterséges károsanyagok, mint a poli- és metilparabének a szájnyálkahártyán keresztül könnyedén felszívódnak, bejutva a keringésbe problémát okozva a szervezetben. A metilparabén a szervezetbe jutva befolyásolhatja a hormonháztartást, illetve a bőröregedési folyamatokat is felgyorsíthatja. Tehát, jobb, ha elkerüljük az ilyen fogkrémeket és rábízzuk magunkat egy szakértő fogorvosra. 

 

Citromlé 

A citromlevet gyakran ajánlják fogfehérítésre, azonban pontosan, ami miatt hatásos lehet a fogak fehérítésére, azért is árt fogainknak. Ez pedig a savasság. A citrom savas pH-ja miatt rendkívül veszélyes lehet fogainkra nézve. Rendszeres alkalmazását követően szembe tűnhetnek a savas erózió nyomai a fogzománcon. Citromlevet használva a fogaink először valóban fehérebbnek tűnhetnek, de idővel a sárgásabb dentinréteg tűnik elő, ami nem csak optikailag ront a helyzeten. A fogzománcon apró lyukak keletkezhetnek, amely fogérzékenységet idézhet elő.

 

Só vagy szódabikarbóna

A só és a szódabikarbóna egyaránt durva, nagy szemcsemérettel rendelkezik. A legtöbb fogfehérítési tippben a sóval vagy szódabikarbónával való fogmosást javasolják a fehérebb fogakért. Ezzel a dörzsöléssel azonban visszafordíthatatlan felszíni károkat okozhatnunk a fogzománcon. A fogzománcon keletkezett sérülésekben, karcolt felszíneken sokkal könnyebben és hamarabb megtapadnak az elszíneződések. Sőt, az apró repedések, sérülések következtében a fog felszíne egyre inkább sebezhető, ezáltal a fog belseje is idővel szabaddá válik. A fog belseje ezáltal ki lesz téve a különböző szennyeződéseknek, baktériumoknak, így pedig könnyen begyulladhat. Ezt senki sem szeretné, így, ha fehér fogakra vágyna, semmiképp se dőljön be ennek a fogfehérítési trükknek. 

 

Mi a megoldás? 

Ha valóban fehér fogakra vágyna, érdemes felkeresnie dentálhigiénikusainkat és kikérni véleményüket egyénre szabott lehetőségeinkről! Rendelőnkben a professzionális fogkő leszedés mellett, dentálhigiéniai tanácsadást is nyújtunk, valamint rendelői fogfehérítéssel is foglalkozunk! 

Kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével: 


 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Hogyan kezelhető a fogérzékenység?

Hogyan kezelhető a fogérzékenység?

A fagylalt íze vagy egy korty forró kávé néha fájdalmas élmény, de fogmosáskor, vagy fogselyem használatkor is érik kellemetlenségek? Beszéd során, hideg- vagy meleg étel, ital fogyasztása után...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.