HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Miért fáj a fogam? A fogfájás leggyakoribb okai, és kezelésük

  Miért fáj a fogam?- teszi fel magában a kérdést éppen most? Miért alakul ki enyhe fájdalom, éles fájdalom, folyamatos fájdalom, hideg vagy meleg hatására fellépő fájdalom a fogban? Nézzük meg a leggyakoribb okokat, amik miatt fájhat a fog!
  Egy nemzetközi felmérés szerin a felnőttek 22 százaléka tapasztalt fájdalmat a fogaiban, az ínyében vagy az állkapcsában az elmúlt hat hónapban. De miért? Mik a fogfájás leggyakoribb okai?
   

  Miért fáj a fogam? A fogfájás leggyakoribb okai, és kezelésük

  Miért fáj a fogam? - Extrém hideg vagy meleg miatt is fájhat a fog

  Ha a téli forró tea, vagy éppen a nyári jéghideg fagyi fogyasztása közben teszi fel a kérdést magának: ’Miért fája fogam?’, akkor szinte biztos, hogy a fogérzékenység problémájával találta szemben magát. Nem kell lemondani a hideg nyári, és a meleg téli kortyokról, valamint falatokról, nem szükséges langyosan fogyasztania a kávét, ugyanis a fogérzékenységre van megoldás. A fogérzékenységet a kopott fogzománc vagy a fogak szabad idegei okozzák, amennyiben szeretne ettől megszabadulni, jelentkezzen be fogászatunkra!

  Miért fáj a fogam? - A fogíny recessziója is okozhat fogfájást

  Az íny egy rózsaszín szövetréteg, amely körülveszi a fog gyökerét, miközben segít megvédeni a fogak idegvégződéseit. Az életkor előrehaladtával az ínyszövet gyakran kopni kezd, ami fogíny recessziót okoz. Ez azt jelenti, hogy a fogak gyökerei védelem nélkül maradnak, szabaddá vállnak a különböző kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. Ha a fogai hirtelen érzékenyebbek, mint korábban, az íny recessziója lehet a bűnös.

  Miért fáj a fogam? - A fogfájdalom egyik leggyakoribb okozója a fogszuvasodás

  A fogszuvasodás a felnőtt lakosság közel 90%-át érinti, ezt szintén egy nemzetközi kutatás mutatta ki, de fogászatunkon is ezt tapasztaljuk. Sokan úgy is szenvedhetnek fogszuvasodásban, hogy nem is tudnak róla, míg mások heves, éles fájdalmat érezve tárcsázzák fogászatunk számát azonnali segítségért esedezve. A fogszuvasodás, vagy más néven lyukas fog megelőzhető megfelelő otthoni szájhigénia gyakorlásával (amibe a rendszeres fogmosáson kívül, a napi rendszerességű fogselyem használat is beletartozik), valamint félévenkénti fogászati vizsgálaton való részvétellel lehet. A szuvas fog enyhe fájdalma idővel kibírhatatlan fájdalommá alakulhat, minél előbb jöjjön el fogászatunkra, hogy idejében megkezdhessük a kezelést! 

  Miért fáj a fogam? - Az ínybetegség is gyakran okoz fogfájást

  Összefoglalva két fő oka lehet a fogfájásnak: a fog vagy íny sérülése. Az ínybetegség, amelyet parodontális betegségnek is neveznek, a felmérések szerint a felnőtt lakosság közel felét érinti, lehet, hogy Ön is közte van? A fogíny fertőzése károsítja az azt körülvevő fogszöveteket is, ezért okozhat fájdalmat a fogakban. Kezelés nélkül a parodontitis tönkreteheti a fogakat tartó csontot.

  Miért fáj a fogam? – Repedt fog, vagy fogkorona is lehet az oka

  Ha a fog megreped, fájdalmat érezhet, ezen valószínűleg nem lepődik meg. Inkább az szokta a meglepődés tárgyát képezni pácienseink körében, ha a fog olyan mértékben reped meg, hogy nincsen látható nyoma, ennek ellenére fájdalmat okoz.

  Miért fáj a fogam? – A fogak csikorgatása is fogfájáshoz vezet

  A gyakori fogcsikorgatás, vagy állkapocs összeszorítása miatt is fájhat a fog. A fogcsikorgatás és az állkapocs összeszorítása krónikus fogérzékenységhez vezethet, mivel elhasználódik a fogzománc. Azok, akik ezt gyakran csinálják, szinte észre sem veszik, annyira hozzá szoktak már ehhez a rossz szokáshoz. 

  Miért fáj a fogam? – A fogfehérítő termékek nem mindegyike biztonságos

  Még a PureDental rendelőjében végzett fogfehérítő kezelésre 100%-os garanciát tudunk vállalni, teljesen biztonságosak, egyáltalán nem károsítják a fogakat, addig az interneten olvasott praktikák, nem bevizsgált helyekről szerzett fogfehérítő termékek használata káros lehet a fogakra, roncsolhatja a fogzománcot. A fogfehérítés által okozott fogfájdalom gyakran átmeneti, és általában elmúlik, ha abbahagyja a fehérítő termékek használatát, de jobb, ha csak biztonságos fogászati termékeket használ! 

  Fáj a foga? Gyors segítségre van szüksége? Kérjen időpontot a PureDental Fogászatra még most, néhány kattintás segítségével, online! KATTINTSON IDE a bejelentkezéshez! 
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés