HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • A leggyakoribb szájsebészeti beavatkozások

  Ha problémája akad fogaival, akkor első körben minden bizonnyal fogorvoshoz fordul majd tanácsokért és segítségért. Egy képzett, tapasztalt fogorvos számos fogászati problémát képes megoldani, azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor a fogorvos azt javasolja majd, hogy forduljon inkább szájsebészhez.

  A leggyakoribb szájsebészeti beavatkozások

  Fogászati implantátumok behelyezése

  A szájsebészek egyik leggyakoribb feladata a fogászati implantátumok behelyezése. Egy ilyen beavatkozás során a szájsebész egy foggyökérhez hasonló formájú titánból készült csavart helyez az állcsontba, amelyre aztán egy fogászati koronát vagy hidat készít. Az ilyen implantátumok nagyon tartósak, és a rájuk kerülő műfog tökéletesen illeszkedik a páciens saját, ép fogai közé. A szájsebészek jóvoltából a fogászati implantátumok beültetése egy 98%-os sikerarányú beavatkozás. Ez a beültetést valójában egy gyakorlott fogorvos is el tudja végezni, de biztosabb, ha szájsebészre bízza magát az ember.

   

  Problémás fogak eltávolítása

  A foghúzás szintén egy olyan beavatkozás, ami esetenként egy szájsebész szaktudását igényelheti. Habár a legtöbb fogat egy fogorvos is gond nélkül ki tudja húzni, egy súlyosan elszuvasodott, letört fog vagy egy bölcsességfog már egy szájsebész szaktudását igényelheti. Különösen a bölcsességfogak azok, amelyek eltávolítását még a fogorvosok is inkább a szájsebészekre bízzák, és hozzájuk küldik pácienseiket. 

   

  Gyökércsúcs reszekció

  A rezekció a gyulladt fogak megmentésére szolgáló beavatkozás. Első lépésben az érintett gyulladt, elhalt fogat a fogorvos gyökérkezeli. Ezt követően a gyökércsúcson kialakult gyulladást vagy kisebb cystát, gócot a szájsebész a reszekció során eltávolítja. A siker és az alapos tisztítás érdekében a gyökércsúcs utolsó 3-4 miliméterét a szájsebész amputálja és a gyulladásos szövetekkel együtt eltávolítja. Ez a beavatkozás góckezelésre is alkalmas, hiszen a gyulladt szövetek kerülnek eltávolításra az érintett gyökércsúcs körül. Mivel ez egy komplikáltabb kezelés, mindenképp szájsebész szaktudást igényel annak érdekében, hogy sikeres és komplikációmentes legyen. 

   

  Csontpótlás

  A csontpótlás egy olyan szájsebészeti beavatkozás, amelyet fogimplantáció előtt alkalmaznak. Akkor lehet rá szükség, ha a páciens már régóta szenved foghiányban, ezáltal pedig a hiányzó fog helyén az állkapocscsontja sorvadásnak indult. Abban az esetben, ha a foghiányt implantátummal szeretnénk pótolni, a beültetéshez szükséges az ép csontos alap, amelyhez biztonságosan rögzíthető az implantátum, így az állkapocscsontot pótolni kell. A csontpótlás egy olyan szájsebészeti eljárás, melyhez mindenképpen egy specialistára van szükség. 

   

  Ciszta eltávolítás

  A hosszan fennálló gyulladások következtében ciszta alakulhat ki akár a szájban is. A ciszta eltávolításához és a gyulladások megszüntetéséhez szintén szájsebész szakorvosra van szükség. A szájsebész szakorvos tudja úgy eltávolítani a cisztát és helyreállítani a környező szöveteket, hogy a gyógyulási folyamat minél gyorsabb és hatékonyabb legyen. Fontos, hogy a ciszta eltávolításával nem szabad várni, mivel akár fogvesztéssel is járhat a probléma, de akár súlyosabb következményei is lehetnek. 

   

  Fogágybetegségek kezelése

  A fogágybetegségek összetett fogászati problémák, amelyeket kezelni csak egy szájsebész vagy parodontológus szakorvos tud hatékonyan. A fogágybetegségek kihathatnak nem csak az ínyre, de a fogakra, azok gyökerére és az állcsontra is. A megfelelő kezelés érdekében a szakorvos tudja csak pontosan megállapítani a fogágybetegség okát, annak mértékét, és ennek megfelelően tud olyan kezelési tervet kidolgozni, amely segít helyreállítani mosolyát. 

   

  Mit kell tudni a szájsebészeti beavatkozásokról?

  A szájsebészeti beavatkozásokra hasonlóképpen kell felkészülni, mint más sebészeti kezelésekre. A sebész figyelmeztet majd, hogy mire figyeljen evés és ivás közben a beavatkozás előtt.

  A beavatkozást követően nagyon fontos, hogy kövesse a szájsebész utasításait és szedjen be minden gyógyszert a felírtak szerint. Érdemes továbbá megkérni valakit a baráti körből vagy családból, aki hazavisz a műtét után, mert előfordulhat, hogy a hosszadalmasabb műtétet követően fáradékonyabb lesz és nem tanácsos vezetni. 

  Minden egyéb kérdéssel forduljon szájsebészünkhöz, hiszen személyre szabott kérdésekben szívesen áll rendelkezésére. Ha pedig bármilyen szájsebészeti beavatkozásban segíthetünk, kérjen időpontot rendelőnkbe az alábbi űrlap kitöltésével!

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés