HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • A fenntartható, egészséges mosoly titka

  Idősebb korában is szeretne önfeledten mosolyogni? Szeretné megőrizni saját fogait? Segítünk Önnek! A következőkben feltárjuk a hosszú távú, egészséges mosoly titkát, hogy Ön is megőrizhesse fogai épségét. 

  A fenntartható, egészséges mosoly titka

  Mindennek az alapja: otthoni szájhigiénia

  A hosszú távon fenntartható egészséges mosoly elkerülhetetlen otthoni szájhigiénia nélkül. Nem hiába nevelik belénk már gyermekkorunktól fogva, hogy a rendszeres fogmosás elengedhetetlen. De miért van szükség a fogmosásra? Egyáltalán elegendő-e a megfelelő szájhigiénia fenntartására? Nos, a fogmosásra azért van szükség, hogy a szájban lévő megmaradt, felhalmozódott ételmaradékokat, baktériumokat eltávolíthassuk és a száj pH értékét visszaállítsuk a normál szintre, ezzel óvva fogainkat. Az, hogy elegendő-e a rendszeres fogmosás a szájhigiénia és a fogak egészségének megtartásához leginkább egyén függő, de általában nem elég. A fogkrém és a fogkefe használata mellett, a fogselyem vagy a fogköztisztítókefe szintén fontos eszköz a fogak közé szorult ételmaradékok, szennyeződések eltávolításához. Érdemes a napi kétszeri fogmosás mellett, mindennap alkalmazni valamelyik fogápolási eszközt, hogy minél tisztábban tarthassuk fogainkat és orális egészségünket. 

   

  Étkezési szokások

  A túlzott cukor- és feldolgozott élelmiszer fogyasztás nem csak testsúlyunkra lesz hatással, de fogainkra, valamint egész szervezetünkre egyaránt. Fogaink is megérzik az egészségtelen ételek és italok fogyasztását, hiszen ezek a bevitt élelmiszerek árthatnak fogainknak. A fogfelszínét kikezdhetik a túl savas ételek, amelyek apró lyukakat hagyhatnak, ezzel szabad utat engedve a fogszuvasodásnak. A fogszuvasodás pedig sok szövődménnyel járhat, amely hosszú távon, akár a fogak elvesztését okozhatja. Ezt mindenki szeretné inkább elkerülni. Éppen ezért érdemes táplálkozásunkkor fogainkra egyaránt odafigyelni, minél több zöldséget, gyümölcsöt fogyasztani, valamint az étkezések utáni szájápolást se felejtsük el. 

   

  Rendszeres fogászati szűrések

  Ahhoz, hogy szájhigiéniánk megfelelő legyen és fogaink egészsége hosszú távon is fenntartható, a rendszeres fogászati szűrővizsgálat szintén szükséges lesz. Gondoljunk csak bele: az autónkat is elvisszük olajcserére, valamint általános egészségünket is felméretjük évente legalább egyszer. A fogainkkal miért lenne ez másként? A fogászati szűrés nem csak a fogászati betegségek megtalálásra, de megelőzésére egyaránt alkalmas, hiszen már a kezdeti stádiumban megállíthatók egyes problémák. Emellett a félévenkénti dentálhigiéniai kezelés segít a fogászati problémák alapját megszüntetni, azaz a fogkövet. A felhalmozódott fogkő következtében fogágybetegségek, fogínygyulladás, fogszuvasodás, fogbélgyulladás egyaránt kialakulhat, amelyek a legtöbb esetben, ha nincsenek kezelve, foghiánnyal végződnek. Kerülje el ezt, és tartsa fent fogai egészségét hosszú távon is! Jöjjön el rendszeresen dentálhigiéniai kezelésünkre: Kérjen időpontot most!

   

  Káros szenvedélyek nélkül

  Ha a fenti pontokat betartjuk, azonban mellette dohányzunk, az jelentősen ronthatja esélyeinket az egészséges mosoly fenntartásához. A dohányzás, és az alkoholfogyasztás, fogainknak is igencsak ártalmasak. A dohányzás következtében fogaink nem csak könnyedén elszíneződhetnek, de sok esetben a dohányban lévő káros anyagok az ínyt is irritálhatják, ami pedig ínygyulladást okozhat. Az túlzott alkohol fogyasztása szintén hasonló fogászati problémákat okozhat, ezzel csökkentve annak lehetőségét, hogy fogaink egészsége idős korunkra is megmaradjon. 

   

  Ha Ön is szeretné minél tovább megőrizni egészséges mosolyát, keresse fel rendelőnket és jelentkezzen be fogászati szűrővizsgálatunkra, valamint denálthigiéniai kezelésünkre a lenti űrlap kitöltésével! 

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés