HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • 5 tényező, amit figyelembe kell venni, mielőtt fogszabályozót csináltatna

  A fogszabályzókat régebben inkább csak gyermekek szájában láthattuk, azonban a modern orvostudománynak köszönhetően ma már a felnőttkori fogszabályozásra is lehetőségünk van. Ha szeretné mosolyát tökéletessé varázsolni, akkor van néhány tényező, amit érdemes észben tartani a fogszabályozásról.

  5 tényező, amit figyelembe kell venni, mielőtt fogszabályozót csináltatna

  1. A fogszabályozás időtartama

  Meddig tart?

  Az állkapocs helyzete és a száj egészsége függvényében a fogszabályozás néhány hónapos, vagy akár több éves folyamat is lehet. Nem mindegy az sem, hogy milyen fogszabályzót választunk, hiszen egyesek gyorsabban, mások pedig lassabban mozgatják fogakat.
  Ezt igazából a fogszabályzó szakorvos fogja tudni megállapítani, miután megvizsgálta fogait.

   

  Milyen korban lehetséges?

  Jogosan merülhet fel az emberben a kérdés, hogy túl idős-e a fogszabályozáshoz. Habár a fogszabályozáshoz ajánlott kor 8 év körül van (tehát gyerekkorban), a felnőttek is igénybe vehetik ezt az egészségügyi szolgáltatást.
  A gyerekkori fogszabályozás azért javasolt, mert ilyenkor még kialakulóban vannak az ember fogai és csontja, éppen ezért gyorsabban elvégezhető a fogak szabályozása, míg a felnőtteknél több időt vesz majd igénybe.

   

  2. A különböző fogszabályzók láthatósága

  Amikor az ember meghallja a „fogszabályzó” szót, akkor szinte biztos, hogy azok a klasszikus fémszerkezetek jutnak az eszébe, amik miatt oly sok gyermek veszíti el az önbizalmát a kezelés idejére. Szerencsére, ahogy az orvostudomány fejlődik, új és kevésbé feltűnő opciók közül is válogathatunk, különösen felnőttként.

   

  Porcelán fogszabályzók

  Ezek ugyan azon az elven működnek, mint a régi fém fogszabályzók, azonban olyan anyagból készülnek, ami sokkal jobban hasonlít az ember természetes fogszínére, így lényegesen kevésbé feltűnőek.

   

  Invisalign fogszabályzók

  Ezek modern fogszabályzók az ember fogsorához igazítottan készülnek el, és szinte teljesen átlátszóak, így alig lehet észrevenni őket. Eleinte kissé zavaróak lehetnek beszéd közben, de idővel hozzájuk szokik majd. Bármikor levehetők, de ügyelni kell rá, hogy naponta legalább 20 órát kell viselni (pontosabban amennyit fogorvosod előír).

   

  3. A fogszabályozás ára

  Ez a választott fogszabályozási módszertől, illetve a kezelés időtartamától függ majd, így ehhez először meg kell vizsgáltatnia fogait egy szakorvossal.
  Egy azonban biztos: a helytelenül álló fogsorok repedéseket, töréseket és egyéb fogproblémákat okozhatnak, ráadásul a fogínyre is veszélyt jelenthetnek, és megnehezítik a fogak közötti megfelelő tisztítást, ami szuvasodáshoz és a fogak elvesztéséhez vezethet.

   

  4. A fogszabályzók karbantartása

  Ha szeretné fogszabályozással rendbe hozatni fogait, akkor muszáj lesz megfelelően és rendszeresen foglalkoznia szája egészségével és tisztaságával. Ez napi kétszeri fogmosást, egy fogselymezést, illetve a fogszabályozó szakorvos által javasolt egyéb eljárásokat jelenti majd.
  Na persze, ezzel nem csak a fogszabályozás sikerét biztosíthatja, hanem fogai általános egészségét is.

  A fogszabályzó szakorvos részletesen elmagyarázza majd, hogy mi mindenre kell odafigyelnie a választott fogszabályzó karbantartásához, de íme néhány általános tudnivaló:

  • Porcelán fogszabályzók: Érdemes kerülni az elszínező élelmiszereket, hiszen ezek nyomot hagyhatnak a porcelánon.
  • Invisalign: Ezeket naponta 20-22 órát kell viselni, és minden egyes behelyezés előtt meg kell mosni fogait.

  Fogai folyamatosan mozgásban vannak, ezért nagyon fontos, hogy a fogszabályozás után fogrögzítőt használjon, ezzel biztosítva, hogy újonnan helyre rakott fogai a helyükön is maradjanak. Ez vagy egy eltávolítható, éjszaka viselendő eszköz lesz (ami az Invisalign szabályzókhoz hasonlít), vagy egy „fémrúd”, amit a fogak mögé helyeznek fel – vagy mindkettő!

   

  5. Fogszabályozó szakorvosok

  A fogszabályozó szakorvosok olyan fogorvosok, akik kifejezetten a fogak szabályozására szakosodtak. Sok fogorvos kínál fogszabályozást, de érdemes kifejezetten egy olyan szakemberhez fordulni, aki fogszabályozó szakorvosként végzett, hiszen ők értenek a legjobban ehhez a területhez.

  Egy ilyen szakorvos alaposan átvizsgálja fogait, figyelembe veszi az összes fontos szempontot, és megállapítja, hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb fogszabályozási módszer.

   

  Ha Ön is szeretné fogait tökéletesíteni, keresse fel a PureDental fogszabályzó szakorvosát és jöjjön el hozzánk egy személyes konzultációra. Kérjen időpontot most az alábbi űrlap segítségével:

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés