HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Szájsebészeti kezelés

  Ha szájsebészeti kezelésekről esik szó, akkor gyakran megrettenünk, és arra gondolunk, akkor biztosan nagy problémáról van szó, mely csak fájdalmas beavatkozásokkal orvosolható. Ez azonban szerencsére tévhit, a Pure Dental budapesti rendelőjében ugyanis a szájsebészeti kezelések teljes egészében fájdalommentes beavatkozásokat rejtenek magukban.

  Szájsebészeti kezelés

  Milyen esetben érdemes a szájsebészeti kezelés irányába fordulni?

  Fogászatunkon minden esetben törekszünk arra, hogy a fogakat konzervatív terápia segítségével megmenthessük, azonban ez sajnos egyes alkalmakor nem lehetséges. Ilyen lehet például, ha valaki csak már rendkívül előrehaladott szuvasodással fordul fogorvoshoz, vagy ha nagyfokú gyulladás, azaz góc található a gyökércsúcson. Hasonlóan terápiával nem kezelhető esetek a nagyfokú fogtörés, mely következtében már nem tudjuk felépíteni a fogat, illetve a reménytelen prognózisú fogágybetegségben szenvedő fog esete is.

   

  Milyen módokon távolítják el a fogat szájsebészeti kezelés során?

  Fogeltávolítás esetén háromfajta módszerről beszélhetünk. Egyik az egyszerű foghúzás, mely esetben szimplán fogóval tudják eltávolítani a fogat. 
  Egy gyökerű fogak esetén rendkívül gyors gyógyulást várhatunk ettől a módszertől, míg ez az időtartam több gyökerű fogak esetén növekedhet. Második alternatíva a disszekció, azaz a gyökerek szétválasztásával történő fogeltávolítás, melynek során a több gyökerű fogak gyökereit szétválasztjuk egy gyémántfúró segítségével, így lehetővé téve azok könnyedebb eltávolítását. 
  A harmadik módszer a műtéti módon történő fogeltávolítás, melyet akkor alkalmazunk, ha például a fog mélyen betört, vagy a foggyökerek anatómiája nem teszi lehetővé az egyszerűbb módokon történő eltávolítást
  Mindhárom szájsebészeti kezelés teljes mértékben fájdalommentes, és a gyógyulási idő még a műtéti módon történő fogeltávolítás esetében is maximum egy hét.
  A fogeltávolítást követően mielőbb ajánlott a fogak pótlása, hogy ne következzen be csontveszteség és a többi fog se kezdjen el elmozdulni.

   

  Hogyan történik a bölcsességfog eltávolítás szájsebészeti kezeléssel?

  Pácienseink gyakran fordulnak hozzánk azzal a problémával, hogy bölcsességfoguk már annak növekedési folyamatában megkeseríti mindennapjaikat, így annak eltávolítása mellett döntenek.
  A bölcsességfog eltávolítása a felső fogsor esetében többnyire egyszerű foghúzással megoldható, míg ez az arány az alsó fogsor esetében az esetek 35%-a. Ha a bölcsességfogak az állcsontban visszamaradottan helyezkednek el, vagy anatómiai formájuk lehetetlenné teszi a foghúzást, akkor a bölcsességfogat műtéti úton távolítjuk el. 
  A bölcsességfog egy a rágásban teljesen funkción kívül eső fog, így pótlására nincs szükség.

   

  Mikor van szükség tejfog eltávolításra a szájsebészeten?

  Gyermekkorban amennyiben nagyfokú szuvasodás lép fel, a tejfogak eltávolítása mellett érdemes dönteni, hogy megakadályozzuk vagy megszüntessük a már meglévő fájdalmat. 
  A tejfogak szájsebészeti eltávolítására van szükség továbbá, ha a fogváltás nem zajlik megfelelően és ez akadályozza a maradandó fogak előtörését, mely felnőttek esetében is előfordulhat.
  Fontos megakadályozni továbbá, hogy a tejfogak átvegyék a maradandó fogak szerepét annak következtében, hogy a maradandó fog csírája az állcsontban marad, vagy egyáltalán létre sem jön. Ez azért kifejezetten fontos, mert a tejfogak élettartama jóval rövidebb, mint a maradandóké.
  A Pure Dental szájsebészetén igyekszünk gyermekeknél minden esetben akkor elvégezni a foghúzást, mikor egy éven belül esedékes a maradandó fogak előtörése. Felnőttek esetében a foghúzást követően szintén javallott a mielőbbi fogpótlás.

   

  Milyen további kezelésekre van lehetőség a szájsebészeten budapesti rendelőnkben?

  Szájsebészetünkön lehetőség van rezekcióra, mely a gyökérkezelés egy kiegészítője, s ezen kezelés során a gyökércsúcsot amputáljuk és eltávolítjuk.
  Ha a hátsó fogak gyökerei túlságosan közel helyezkednek el az arcüreg alapjához, akkor előfordulhat annak sérülése, így pedig kommunikáció léphet fel az arcüreg és a szájüreg között. Ennek megakadályozása érdekében egy kisebb műtéti eljárást szükséges elvégeznünk a későbbi komplikációk elkerüléséért.
  Foglalkozunk továbbá ciszta és fibróma eltávolításával. Előbbi gyulladás vagy fejlődési rendellenesség következtében alakulhat ki, míg utóbbi okozója mechanikai sérülés lehet.
  Emellett rendelőnkben fogászati implantációt és csontpótlást is elérhető melyet szintén szájsebészeink végeznek el a sikeres fogpótlás érdekében. 

   

  Ha Önnek is segíthetünk fogászati problémájának kezelésében, akkor keresse fel szájsebész kollégáinkat, akik segítenek a fenti problémák bármelyikében! Kérjen időpontot most a lenti űrlap kitöltésével: 


   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Fogpótlás árak Budapest

  Fogpótlás árak Budapest

  Mennyibe kerülnek a fogpótlás árak Budapesten, milyen tételekkel érdemes kalkulálni? Az alábbiakban minden fontos információt megmutatunk a fogpótlás árakkal kapcsolatban.

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés