Szájhigiéniai kezelés

A fogkő a legtöbb fogászati probléma alapja, amelyet otthoni eszközökkel eltávolítani nem lehet. Erre lesz megoldás a PureDental szájhigiéniai kezelése, amely professzionális eszközökkel zajlik! 

Szájhigiéniai kezelés

Miért szükséges a szájhigiéniai kezelés?

Az alapvető otthoni szájápolás, mint a fogmosás, fogselyem és szájvíz használata nem elegendő a megfelelő szájhigiéniai fenntartásához. A szájban lévő ételmaradékok, lepedékek elkerülhetetlenül beszorulhatnak a fogak vagy az íny közé, amik idővel átalakulnak fogkővé. Az úgynevezett plakkok, és a fogkő felhalmozódása a fogakon és az íny mentén a legtöbb fogászati probléma alapjául szolgálhatnak, hiszen mind az ínyt, mind a fogak felszínét irritálhatják, meggyengíthetik. A szájhigiéniai kezelés pontosan erre nyújt megoldást. Nem csak a fogkő eltávolításában segít, de a fogászati problémák megelőzésében is, ezáltal pedig fogainkat és ínyünket egészségesen tarthatjuk. 

 

Elkerülhető a szájhigiéniai kezelés? 

A szájhigiéniai kezelés alapvetően olyan fontosságú a fogászatban, mint a betegségek beazonosításnál a vérkép. A szájhigiéniai kezelés nem csak megelőzésre szolgálhat, de a legtöbb kialakult fogászati beavatkozás esetén ez az első számú kezelés, amelyet elvégzünk. Miért? Mert a szájhigiéniai kezeléssel távolíthatunk el minden baktériumot, szennyeződést a fogakról és az egész szájból, ezzel biztonságos környezetet teremtve a beavatkozásoknak. A szájhigiéniai kezelést félévente érdemes elvégeztetni, még abban az esetben is, ha nincsen semmilyen fogászati problémánk. Ugyan az otthoni megfelelő szájhigiénia betartásával csökkenthetjük a fogkő képződést, így némely esetekben elegendő az ennél ritkábban elvégeztetett szájhigiéniai kezelés, azonban az ajánlott az évenkénti kétszeri alkalom. 

 

Mi történik, ha nem végeztetünk rendszeresen szájhigiéniai kezelést? 

A félévenként ritkábban történő szájhigiéniai kezelés esetén a felhalmozódott fogkő, és a szájban lévő baktériumok igen sok fogászati probléma alapját adhatják. Amennyiben a fogkő eltávolítását nem végeztetjük el, felléphetnek olyan fogászati problémák, mint a fogszuvasodás, fogínygyulladás, ínysorvadás, fogelszíneződés, rossz lehelet, vagy végső soron foghiány. Ha ezeket szeretné elkerülni, feltétlenül járjon el rendszeresen szájhigiéniai kezelésünkre rendelőnkbe, hogy megelőzhessük a problémákat! 
Ha nem szeretné, hogy a fentiek közül bármely fogászati problémával küzdjön, akkor keresse fel rendelőnket szájhigiéniai kezelés miatt a lenti űrlap kitöltésével!

 

Professzionális szájhigiéniai kezelés a PureDental rendelőjében

A szájhigiéniai kezelés rendelőnkben ultrahangos depurátorral történik, amely teljesen fájdalommentes kezelési módszer. A szájhigiéniai kezelés során polírozást és homokfúvást végzünk el, így fogai nem csak tiszták, de felszínük sima, selymes és sokkal fehérebbek lesznek. 

Ha szeretné, hogy fogai egészségesek maradjanak és elkerülné a fogkő által okozott fogászati problémákat, akkor keresse fel dentálhigiénikusainkat és jelentkezzen be rendelőnkbe szájhigiéniai kezelésre az alábbi űrlap segítségével:  
 

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Esztétikus fogtömés Budapesten

Esztétikus fogtömés Budapesten

Fogászatunk mottója: egy lehetetlennel kevesebb. Ha fogászati problémákról, hibás fogsorról van szó, szakértő kollégánk mindent megtesznek a megszüntetésért, hogy minden kedves páciensünknek csodaszép...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.