HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Gyökérkezelés Budapest

  Budapesti rendelőnkben többek között lehetősége van gyökérkezelésre is, mely beavatkozás során fájdalommentesen segítjük a fogak megmentését a PureDental Fogászatán a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel.

  Gyökérkezelés Budapest

  Milyen esetekben lehet szükség rá, és hogyan segít a gyökérkezelés budapesti rendelőnkben?
  Sajnos előfordulhat, hogy olyan külső hatások következtében, mint például a fogtörés, a mély szuvasodás, vagy a hosszantartó káros erőhatások, a fogak elhalhatnak. Ilyen esetekben a fogak belsejében lévő idegek megbetegedhetnek és felülfertőződhetnek, mely fertőzés a gyökércsatornákon keresztül a csontállományt is károsíthatja. A károsodást ezen stádiumában gócbetegségnek titulálhatjuk, ugyanis a szervezet számára hozzáférhetetlen, így külső segítség nélkül leküzdhetetlen a gyulladás. A gyökérkezelés budapesti rendelőnkben jó megoldást nyújt ennek kiküszöbölésére, ezzel megmentve fogait a kihúzástól.

  Hogyan segít pontosan a gyökérkezelés budapesti rendelőnkben? 

  A gyökérkezelés segítségével a gyulladásban található baktériumok nem jutnak be a véráramba és nem terjednek át más szervekre, nem károsítják tovább a szervezetet, illetve a gyulladás nem roncsolja a csontállományt és az idegeket.
  Azért is kiemelendően fontos a gyulladás megszüntetése gyökérkezeléssel budapesti rendelőnkben, mert a másodlagos gyulladási gócok szív-és érrendszeri betegségekhez, bőrbetegségekhez és még számos egyéb problémákhoz vezethetnek.

   

  Hogyan zajlik a gyökérkezelés budapesti rendelőnkben?

  A gyökérkezelési beavatkozás során első lépésként eltávolítjuk az elhalt, gyulladt ideget – más szóval a pulpát – a gyökércsatornából, majd egy alapos tisztítást követően előkészítjük a gyökércsatornát a gyökértömés befogadására. Ez gyakran több kezelési alkalmat is igénybe vesz, így a kezelések közti időtartamra a gyökércsatornákat ideiglenes, fertőtlenítő- és gyógyhatású töméssel látjuk el.
  Ha sikerült eltávolítanunk a gyökércsatornákban lévő fertőzött szöveteket, akkor végleges gyökértömést helyezünk a csatornákba. Ennek célja, hogy hermetikus módon lezárjuk a gyökércsatorná(ka)t a baktériumok elől, így elkerülve az esetleges támadási pontokat, melyek helyet hagyhatnának az újabb fertőzés kialakulására. A kezelés következtében ugyanis a fogon belül nem marad vérellátás, így az azon belüli immunrendszer nem lesz képes küzdeni a kórokozók ellen.
  A Budapesten helyesen elkészített gyökértömés falálló és a gyökércsatorna teljes hosszát kitölti, így a fog még hosszú éveken át megmaradhat.

   

  Milyen egyéb gyökérkezelést kiegészítő kezelésekre van lehetőség budapesti rendelőnkben?

  Mivel a gyökérkezelés során eltávolítjuk a fogat ellátó ereket, a nedvesség biztosítása híján kiszáradhat a fog anyaga, mely a nedvességvesztés által törékenyebbé válhat. Ennek okán – annak érdekében, hogy foga ne törjön – amennyiben a gyökérkezelés során úgy ítéljük meg, hogy az érintett fog sok foganyagot vesztett, egy üvegszálas csap segítségével erős kapcsolatot alakítunk ki a fog koronai része és a foggyökér között.
  Az elhalt vagy régebben gyökérkezelt fogak elszíneződhetnek, azonban belső fogfehérítéssel könnyedén tudjuk orvosolni a fennálló esztétikai problémát. Az érintett fog belsejébe juttatjuk a fehérítő anyagot majd lezárjuk és néhány nap elteltével leellenőrizzük az eredményt. A kívánt szín eléréséig ezt a folyamatot akár többször is elvégezzük

   

  Gyökérkezelés Budapest szívében betegközpontú ellátással

  Budapesti fogászati magánrendelőnkben számunkra nem csak a szakmai precizitás a fontos, hanem az is, hogy betegeink a helyzethez mérten a lehető legjobb élménnyel távozzanak tőlünk egy-egy látogatásuk után. Legyen szó bármilyen kezelésről, első lépésként minden esetben a pácienssel közösen készítjük el a kezelési tervet, melynek során több alternatívát mutatunk, hogy kiválaszthassa az Ön számára legmegfelelőbbet. Ezzel lehetővé tesszük, hogy ne merüljenek fel váratlan költségek a budapesti rendelőnkben történő kezelés folyamata során, illetve, hogy folyamatosan figyelemmel kísérhesse a beavatkozások menetét. Mindemellett legyen szó bármilyen léptékű kezelésről – beleértve a sokak által rettegett gyökérkezelést is – rendelőnkben a fájdalommentesség garantált. Ha a PureDental fogászati magánrendelőjében vesz részt gyökérkezelésen Budapesten, akkor munkatársainkra nem csak a kezelés ideje alatt számíthat, hanem azt követően a gyógyulás folyamata során is.
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Szájsebészet árak

  Szájsebészet árak

  Mennyibe kerülnek a szájsebészet árak Budapesten? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy melyik szájsebészeti eljárás mennyibe kerül, hogyan kell kalkulálni, és milyen egyéb információkat érdemes...

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés