HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Fogászati konzultáció

  Akármilyen beavatkozásról legyen is szó, a fogászati kezeléseket minden esetben egy fogászati konzultáció előzi meg. De ez pontosan mit is takar, miért van rá szükség, és mire lehet számítani, miközben zajlik? Alábbi szakmai cikkünk választ ad ezekre a kérdésekre!

  Fogászati konzultáció

  Mi az a fogászati konzultáció?

  A fogászati konzultáció a legelső alkalom, amikor a páciens és az orvos találkoznak. A páciens elmondja az ottléte okát, illetve adott esetben, hogy mely kezeléseket szeretné igénybe venni. Sok ember szorongást érez a fogászattól, fogorvostól, ez az első alkalom kiváló arra is, hogy megismerkedjen az orvosával, kiépülhessen a bizalom, és megszűnjön a félelem. Azonban ahhoz, hogy a lehető legjobb kezelési tervet készíthessük el, alaposan fel kell mérni a száj állapotát, hogy minden probléma felszínre kerüljön. 

   

  Mire kell számítani az első fogászati konzultáció során?

  A fogászati konzultáció során tulajdonképpen még nem történik tényleges beavatkozás, csupán az állapot felmérésére kerül sor. Először egy diagnosztikai és fizikális vizsgálatokat végzünk, így orvos kollégáink felmérhetik a fogak jelenlegi állapotát.

  Amennyiben szükség, panoráma röntgenfelvételt is készítünk, továbbá fotókat, melyek a kezelés előtti helyzetet rögzítik. 
  Ezekre mind szükség van ahhoz, hogy a fogászati konzultáció után egy kezelési tervet állíthassunk össze Önnek, amit természetesen részletesen, mindent elmagyarázva átbeszélünk Önnel. Igyekszünk több lehetőséget is felvázolni, hogy aztán Ön dönthesse el, melyik a legszimpatikusabb megoldás. A fogászati konzultáció végén, a kezelési terv elfogadását követően megkezdhetjük a kezeléshez szükséges időpontok egyeztetését.

   

  Milyen képalkotó berendezéseket használunk a fogászati konzultáció során?

  Ahogy azt fentebb is írtuk, a fogászati konzultáció egyik része a képalkotás a fogak jelenlegi állapotáról. Ehhez többféle berendezés is a rendelkezésünkre áll. A leggyakoribb a digitális panoráma röntgen, melynek segítségével a páciens teljes fogsoráról kapunk egy képet, amin aztán lehet látni, mi okozhatja a bajt, van-e egyáltalán baj, vagy épp, hol van a baj. Ezzel a felvétellel a fogak helyzetéről, a gyulladások, ciszták létéről, a szuvasodásról, a foghiányról és az arcüreg állapotáról is képet kapunk. A digitális intraorális röntgen ezzel szemben csak 1-2 fog esetében alkalmazható, ezért aztán csak amolyan kiegészítő vizsgálat. Továbbá igen elterjedt képalkotó berendezés még a CBCT, a 3D CT felvétel, mely egy részletgazdag, háromdimenziós képet alkot, és remek módja a fogak, az arcüreg és környező csontok állapotának felmérésére. Implantációs és csontpótló, illetve az állcsontban maradt fogak esetében nélkülözhetetlen ez a berendezés, de újabban góckutatásra és bölcsességfog eltávolítása során is használják.

   

  Ha Önnek is bármilyen fogászati panasza van, vagy már régen járt fogorvosnál, érdemes eljönnie fogászati konzultációnkra, ahol segítünk felmérni fogai állapotát. 

  Kérjen időpontot most rendelőnkbe az alábbi űrlap kitöltésével: 


   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat Budapesten a tökéletes mosolyért: teljeskörű mosolytervezés, fogkoronák, kerámiahéj, esztétikus fogtömés, ideiglenes fogpótlások, foghidak.

  Tovább
  Dentálhigiénia

  Dentálhigiénia

  Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

  Tovább
  Diagnosztika

  Diagnosztika

  Jöjjön el budapesti rendelőnkbe és megtaláljuk fogászati problémájának okát, majd felállítjuk kezelési tervét és nem csak egészségessé, hanem esztétikussá is varázsoljuk fogait! 

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés