HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Panoráma röntgen Budapest

  A képalkotó eljárásokkal, mint például a panoráma röntgen készítésével budapesti rendelőnkben még a kezelések megkezdése előtt felfedezhetjük a rejtett fogászati problémákat, így felvázolhatjuk kedves pácienseinknek a lehetséges megoldásokat azokra, illetve teljes kezelési tervet is tudunk készíteni. A kép kivetítése lehetőséget nyújt továbbá, hogy könnyen meg tudjuk mutatni Önnek az érintett, problémás területeket.

  Panoráma röntgen Budapest

  Mire használatos a panoráma röntgen elkészítése Budapesten?

  A digitális panoráma röntgen egyike a leggyakrabban alkalmazott diagnosztikai eljárásoknak, mellyel elvégezhetjük mind a páciens fogászati állapotának felmérését, mind a góckutatási folyamatot.

   

  Miről ad információt az elkészített digitális panoráma röntgen budapesti rendelőnkben?

  A budapesti rendelőnkben készülő panoráma röntgen teljes képet nyújt a fogazatról. Információt ad a fogak pozíciójáról, kimutatja a fogak gyulladt, vagy cisztás állapotát, jelzi a fogszuvasodást, segíthet rájönni a fogínyvérzés okára, megmutatja a foghiányt, illetve az arcüreg állapotáról való tájékozódásra is lehetőséget nyújt. 

   

  Mi szükséges a panoráma röntgen elkészítéséhez Budapesten?

  A digitális panoráma röntgen felvételét rendelőnkben azonnal, beutaló nélkül elkészítjük egy gyors és fájdalommentes eljárás keretein belül. A páciens kívánságára a felvétel digitális formátumban tudjuk átadni. 

   

  Mennyibe kerül a panoráma röntgen elkészítése budapesti rendelőnkben?

  A digitális panoráma röntgen budapesti rendelőnkben 6000 forintba kerül, melyet egy fogak állapotáról szóló konzultáció alkalmával segítünk Önnek elemezni, a kezelési terv elkészítésével. 

   

  Lehetséges-e máshol készített panoráma röntgen kiértékelését kérni budapesti rendelőnkben?

  Igen, a Pure Dental budapesti rendelőjében orvosainktól kérheti máshol készített panoráma röntgenfelvétel kiértékelését is.

   

  Mikor érdemes panoráma röntgent készíteni Budapesten?

  Évente, az éves fogorvosi vizsgálatok során ajánlott a panoráma röntgen elkészítése, kiemelten akkor, ha a páciens gyökérkezelt fogakkal, implantátumokkal, vagy bölcsességfogakkal rendelkezik. Elengedhetetlen továbbá a felvétel megléte a fogszabályozás megkezdése előtt, illetve a nagyobb beavatkozások, például a fogmegtartó kezelések, vagy szájsebészeti eljárások előtt.

   

  Hogyan készül a panoráma röntgen budapesti rendelőnkben?

  Első lépésként arra kérjük a kedves pácienst, hogy minden fém tartalmú dolgot, például ékszert, vagy szemüveget távolítson el a fejéről, illetve nyakáról. Ennek oka, hogy a fémes anyagok torzulást idézhetnek elő a panoráma röntgenfelvételen, ez pedig kulcsfontosságú információveszteséget okozhat.
  Ezt követően a páciens egy ólomköpenyt vesz magára, hogy a képalkotás ideje alatt a létfontosságú szerveket védjük a sugárzástól.
  A felvétel, azaz az exponálás ideje alatt a páciens mozdulatlanul, orvosunk által beállított pozícióban várja, hogy a felvevő egység végezzen a folyamattal. A panoráma röntgen Budapesten úgy készül, hogy a gép a fej körül jár körbe körülbelül 5-10 másodpercig – erre a rövid időre vonatkozik a mozdulatlanság, azonban lélegezni ekkor is szabad.

   

  Van-e bármilyen kockázata a panoráma röntgennek Budapesten?

  A digitális panoráma röntgen budapesti rendelőnkben egy teljességében kockázatmentes képalkotó eljárás, ugyanis a digitális rásegítés következtében csupán minimális sugárzást bocsát ki, mely ilyen mértékben nem lehetséges, hogy megterhelje a szervezetet.

   

  Milyen lehetőségünk van, ha a panoráma röntgen Budapesten nem bizonyul kellően részletes megoldásnak?

  Ha részletgazdagabb felvételre van szükség fogainkról, akkor megoldást nyújthat a 3D CT felvétel elkészítése, melyre szintén lehetőség van rendelőnkben, elkészítése pedig a panoráma röntgenéhez hasonló. A különbség abban rejlik, hogy míg a panoráma röntgen két-, addig a CT háromdimenziós képet nyújt a fogsor állapotáról.

   

  Ha Ön is szeretné felméreti fogai állapotát, akkor jöjjön el és készíttessen panoráma röntgent budapesti rendelőnkben a PureDental Fogászatán! Kérjen időpontot most a lenti űrlap kitöltésével: 

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Fogpótlás árak Budapest

  Fogpótlás árak Budapest

  Mennyibe kerülnek a fogpótlás árak Budapesten, milyen tételekkel érdemes kalkulálni? Az alábbiakban minden fontos információt megmutatunk a fogpótlás árakkal kapcsolatban.

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés