Ínybetegségek: Hogyan előzhetők meg?

A fogágybetegségek, ínybetegségek nagyon gyakoriak a felnőttek körében, azonban sokan nem is tudnak róla, hogy náluk is jelen van. Most elsősorban a fogágybetegségek megelőzéséről tudhat meg többet szakmai cikkünkből!

Ínybetegségek: Hogyan előzhetők meg?

Milyen fogágybetegségek vannak? 

A fogágybetegségek azokra a fogászati problémákra utalnak, amelyek a fogínnyel kapcsolatosak. Ilyen fogágybetegség lehet például a fogínygyulladás, az ínysorvadás vagy a fogínyvisszahúzódás. Ezek akár együttesen is jelentkezhetnek, de általában egymás következményeképpen alakulnak ki. A fogágybetegségek általánosságban olyan tünetekkel járnak, mint a fogérzékenység, vérző, piros, duzzadt íny, kellemetlen lehelet vagy az éles fájdalom. 

Ha bármely tünetet tapasztalja a fentiek közül, mielőbb keresse fel rendelőnket, hogy megelőzhessük a súlyosabb következmények kialakulását! A lenti űrlap kitöltésével kérjen időpontot a PureDental csapatához!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Hogyan előzhetőek meg a fogágybetegségek? 

A legtöbb fogágybetegség a nem megfelelő szájhigiénia miatt alakul ki, amely adódhat az otthoni szájápolás hiányából és a fogorvos elkerüléséből is. Fogaink felszínére, különösen a torlódásoknál könnyedén kialakulhatnak és letelepedhetnek az ételmaradékok, lepedékek, amelyekben különböző baktériumok találhatók. Ezek irritálhatják az ínyt, amely hosszú távon ínygyulladáshoz vezethet. Tehát az egyik legfontosabb megelőzési eszköz a fogágybetegségek elkerülésére a megfelelő szájhigiénia

 

Hogyan érhető el a megfelelő szájhigiénia?

A megfelelő szájhigiénia alapja a rendszeres otthoni szájápolás. A naponta minimum kétszeri fogmosás elengedhetetlen ahhoz, hogy fogainkat tisztán tarthassuk. Továbbá fontos kiemelni, hogy a fogak közötti beszorult ételmaradékok fogkefével aligha eltávolíthatók, így erre a legjobb megoldás a fogselyem, amelyet szintén naponta egy alkalommal alkalmazzunk, lehetőleg este lefekvés előtt. A fogmosás és a fogselyem mellett a szájvíz (pedig) hozzájárulhat a száj fertőtlenítéséhez, a baktériumok semlegesítéséhez, így szintén javasolt használatuk. 

Az otthoni szájápolás mellett a félévenkénti fogászati ellenőrzés és dentálhigiéniai kezelés elengedhetetlenül fontos, hogy fogaink és ínyünk állapota egészséges maradhasson. A lepedékek és a fogkő otthoni eszközökkel nem távolítható el, így ezekhez szakember szükséges. 

Ha Ön is szeretné elkerülni a fogágybetegségeket, és szeretné fogait és ínyét egészségesen tartani, kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével! 
 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat Budapesten a tökéletes mosolyért: teljeskörű mosolytervezés, fogkoronák, kerámiahéj, esztétikus fogtömés, ideiglenes fogpótlások, foghidak.

Tovább
Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

Tovább
Diagnosztika

Diagnosztika

Jöjjön el budapesti rendelőnkbe és megtaláljuk fogászati problémájának okát, majd felállítjuk kezelési tervét és nem csak egészségessé, hanem esztétikussá is varázsoljuk fogait! 

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.