Gyermek fogszabályzás

Gyermek fogszabályzás Budapesten a PureDental Fogászatán többféle fogszabályzási technikával a tökéletes fogakért. Tudnivalók, információk a gyermek fogszabályzásról. 

Gyermek fogszabályzás

Gyermek fogszabályzás Budapesten 

A PureDental Fogászata már gyermek fogszabályzással, felnőtt fogszabályzással és láthatatlan fogszabályzással várja kedves pácienseit. Ha gyermeke fogai esetén elmozdulások, szabálytalanságok, harapási rendellenességek állnak fent, bízza gyermekét szakértő fogszabályzó szakorvosunkra, aki segít a tökéletes mosoly elérésében. Rendelőnk modern eszközökkel és a legújabb technológiákkal felszerelt, így garantáljuk az Ön és gyermeke fogainak hatékony kezelését. 

Gyermek fogszabályzás: Mikor lehet rá szükség? 

A gyermekek fogainak rendellenességei, szabálytalanságai esetén érdemes a gyermek fogszabályzása mellett dönteni, hogy a későbbiek folyamán elkerülhessék az elmozdulások okozta fogászati szövődményeket és élvezhessék egyenletes, szép mosolyukat. Ha a gyermek tejfogainak elvesztése után a maradandó fogak pozíciója nem egyenletes, vagy a gyermek harapása előre áll, fogai összetorlódtak, érdemes eljönnie egy fogszabályzási konzultációra, hogy felmérjük fogai állapotát és ennek megfelelően kialakíthassuk a gyermek fogszabályzás menetét. 

Gyermek fogszabályzás: Mikor érdemes elkezdeni? 

A gyermek fogszabályzását érdemes minél előbb, a tejfogak elvesztése után elkezdeni, amennyiben észreveszünk valamilyen harapási rendellenességet. Ez akár már 7-8 éves korban javasolt lehet, mikor már a leghátsó rágófogak kinőttek, ezzel pedig véglegesült a harapás. A fogszabályzó szakorvos ebben az esetben már meg tudja állapítani, hogy a gyermek esetén szükséges lehet-e a fogszabályzás vagy sem. Minél korábban kezdjük meg a gyermek fogszabályzását, annál gyorsabban és könnyebben alakíthatók a fogak helyzete. 

Gyermek fogszabályzás: Milyen fogszabályzási lehetőségek vannak a PureDentalnál? 

A gyermek fogszabályzására rendelőnkben többféle technikát is kínálunk. Többet között a hagyományos fogszabályzás mellett, akár a láthatatlan fogszabályzás is lehetséges, amennyiben a gyermek fogainál nincsen túl nagy mértékű torlódás, szabálytalanság. Azt, hogy melyik módszert érdemes gyermeke esetén alkalmazni, a fogszabályzó szakorvos tudja megállapítani, hiszen a leghatékonyabb, leggyorsabb módszert fogja javasolni. 

Gyermek fogszabályzás: Mennyi ideig tart? 

A gyermek fogszabályzás időtartama minden esetben attól függ, hogy a gyermek fogai mennyire szabálytalanok, szükség van-e a harapás igazítására. A kisebb szabálytalanságok, elmozdulások esetén a gyermek fogszabályzása akár 3 hónaptól 1 évig is eltarthat, még a harapás igazítása esetén ez az időtartam kitolódhat 2-3 évre. 

Ha szeretné, hogy gyermeke mosolya esztétikus és egészséges legyen, jöjjön el a PureDental rendelőjébe és kérje gyermeke fogszabályzását. Kérjen időpontot most a lenti űrlap kitöltésével: 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Fogideg gyulladás

Fogideg gyulladás

Egyes olyan káros hatások következtében, mint például a fogtörés, vagy a fogszuvasodás a fog elhalhat, ekkor pedig a fog belsejében lévő idegek is megbetegedhetnek és felülfertőződhetnek, ami kínzó...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.