HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Fogszuvasodás kezelése

  A fogszuvasodás kezelése néha igen hosszadalmas lehet, és sok esetben sikertelen, ha nem a megfelelő eszközöket használják. A PureDental Fogászatán azonban segítünk Önnek a fogszuvasodás kezelésében! Lássuk, hogyan! 

  Fogszuvasodás kezelése

  A fogszuvasodás kezelése: Hogyan alakul ki? 

  A fogszuvasodás legtöbb esetben a nem megfelelő szájhigiénia következménye, hiszen a szájban lévő felhalmozódott lepedékek elkezdik károsítani a fog szerkezetét. A lepedékek eltávolítása nélkül apró lyukak keletkezhetnek a fogzománcon, amely által a fogak rendkívül érzékennyé válhatnak. A fogszuvasodás kialakulhat azonban a túlzott cukor és szénhidrátfogyasztástól, valamint a feldolgozott élelmiszerek miatt, hiszen ezek jelentősen roncsolhatják a fogakat a szájban történő gyors pH érték változásoktól. A fogszuvasodás kezelése a szuvas fog mértékétől függhet, amelyet mind befolyásolnak a kialakulás okai és az, hogy mióta áll fent a probléma. Rendelőnkben éppen ezért a fogszuvasodás kezelését úgy kezdjük meg, hogy először megállapítjuk, mi okozta azt. 

   

  A fogszuvasodás kezelése: Mikor fordítható vissza a fogszuvasodás? 

  A fogszuvasodás legtöbb esetben a fogzománcban fellelhető ásványi anyagok a fogkő expozíciójával romlásba kezdenek, amelyek miatt sérülések keletkeznek a fog felszínén. A fogzománc egy ideig ezeket a sérüléseket képes helyreállítani, azonban hosszú távon fogüregek alakulnak ki, amelyeket már magától nem képes javítani. Addig, amíg a fog felszínén lévő sérülések aprók, addig a fogszuvasodás kezelése sokkal könnyebb és visszafordítható, amennyiben ellátogat a fogorvoshoz! 

   

  A fogszuvasodás kezelése: Milyen tünetei vannak a fogszuvasodásnak?

  A fogszuvasodás elsődleges tünetei közé a fog felszínén keletkezett lyukak tartoznak, amelyek egyéntől függően lehetnek kisebbek vagy nagyobbak. A fogszuvasodás sok esetben jelentkezik fogérzékenységgel, esetekben fogfájással, rossz lehelettel vagy elszíneződött fogfelszínnel. A fogszuvasodás kezelése nélkül az apró lyukakon keresztül igen könnyen elérhetnek a különböző baktériumok a fog belsejébe, amelyek tovább terjedve fogbélgyulladást okozhatnak. A fogszuvasodás kezelése így minden esetben attól függ, hogy a páciens állapota mennyire előrehaladott. 

   

  A fogszuvasodás kezelése a PureDental rendelőjében 

  A fogszuvasodás kezelése a fogban található lyuk kitöltésétől (fogtömés) a gyökércsatorna kezeléséig terjedhet. Emiatt a kezelés pontos típusa a fogüreg helyétől és súlyosságától függ. Egy kisebb mértékű fogszuvasodás esetén elegendő egy alapos dentálhigiénés kezelés és a lyuk betömése, valamint a rendszeres kontroll és fogkő leszedés, hogy a szuvasodást kordában tarthassuk. Amennyiben a fogszuvasodás előrehaladott állapotban van, úgy szükség lehet a fogszuvasodás kezelése során akár a gyökérkezelésre vagy végső esetben a fog eltávolítására. 

  Ne feledje, a rendszeres fogászati szűrővizsgálat elengedhetetlen ahhoz, hogy fogainkat egészségesen tarthassuk és elkerüljük a fogszuvasodás kialakulását!

   

  Ha úgy érzi fogai érzékenyek, vagy a fogszuvasodás egyéb jeleit észleli, kérjen időpontot rendelőnkbe a fogszuvasodás kezelésére:


   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés Budapesten: fájdalommentes beavatkozással a fogak megmentéséért a PureDental Fogászatán a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel.

  Tovább
  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat Budapesten a tökéletes mosolyért: teljeskörű mosolytervezés, fogkoronák, kerámiahéj, esztétikus fogtömés, ideiglenes fogpótlások, foghidak.

  Tovább
  Dentálhigiénia

  Dentálhigiénia

  Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

  Tovább
  Diagnosztika

  Diagnosztika

  Jöjjön el budapesti rendelőnkbe és megtaláljuk fogászati problémájának okát, majd felállítjuk kezelési tervét és nem csak egészségessé, hanem esztétikussá is varázsoljuk fogait! 

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés