HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Ezt kell tudni a fogszabályozásról: fogszabályozó fajták, időtartam

  Gyakran előfordul, hogy a fogak nem megfelelően álnak, kesze-kuszák, ebben az esetben fogszabályozásra van szükség a szép, esztétikus fogazathoz, egészséges harapás kialakításához. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalók a fogszabályozásról, többek között a fogszabályozó fajtákról, és a fogszabályozás időtartamáról.

  Ezt kell tudni a fogszabályozásról: fogszabályozó fajták, időtartam

  Általános tudnivalók a fogszabályzásról

  Gyakran fordul elő, hogy a fogak nem megfelelően állnak. Akár gyermekek, vagy felnőttek esetében is előfordulhat a fogak szabálytalansága. A PureDental Fogászaton gyermek és felnőtt fogszabályozás is elérhető. A fogak szabálytalan pozíciója nem csak esztétikai problémákat okoznak, habár legtöbb páciensünk szép molya visszanyerése céljából keresi fel fogászatunkat. A szabálytalan fogak rágási nehézségeket, beszédproblémákat is előidézhetnek, illetve a tisztítást is megnehezítheti a rendellenesség, ami további fogproblémákat, például fogszuvasodás idézhet elő. Fogászatunkon többféle fogszabályozó fajta is elérhető, amik hatékonyan teszik helyre a fogakat, és állítják vissza a mosolyát!

  Milyen fogszabályozó fajták vannak?

  Sok páciensünk szokott hüledezni, amikor bemutatjuk nekik, hogy a PureDental Fogászaton milyen fogszabályozó fajták érhetőek el, ugyanis már régen nem a megszokott, messziről is jól látható, fém fogszabályozó készülékekkel dolgozunk. Az orvostudomány fejlődésének hála sokkal hatékonyabb, és esztétikusabb fogszabályozó fajták is vannak. Az általunk is használt porcelán fogszabályozó fajták ugyanúgy működnek, mint a hagyományos fém fogszabályozók, de mivel teljesen fogszínűek, jóval esztétikusabbak. Illetve a forradalmian új Invisalign fogszabályozó fajták is elérhetőek fogászaton, amik teljesen láthatatlanok, ezért sokszor csak láthatatlan fogszabályozóként hivatkozunk rájuk. 

  Mit kell tudni a láthatatlan fogszabályozó fajtákról?

  Az Invisalign láthatatlan fogszabályozó fajtáknak számtalan előnye van, ezek közül a legkiemelkedőbb, hogy teljesen láthatatlan, így sok tinédzser is rávehető a fogszabályozó kezelésére, illetve nekünk felnőtteknek is jóval praktikusabb. Ezt a láthatatlan fogszabályozó fajtát bármikor ki lehet venni, mi leginkább fogmosáskor, és étkezésekkor ajánljuk, ugyanis minimális követelmény, hogy legalább napi 20 órát viselje a páciens az optimális hatás érdekében. A viselete nagyon kényelmes, ugyanis nincsenek zavaró drótok és bracketek, azonban az elején előfordulhat, hogy beszéd közben zavaró. A készülékek személyre szabva készülnek, főleg a kisebb elváltozások esetében hatékonyak. Akár 3 hónap alatt is képesek kezelni a fogak elváltozását. További részletek itt találhat: láthatatlan fogszabályozás

  Mennyi a fogszabályozás időtartama?

  Hogy pontosan mennyi ideig tart a fogszabályozás, azt nagyon nehéz előre megválaszolni, ugyanis ez sok tényezőn múlik. Először is fontos, hogy milyen mértékű a szabálytalanság mértéke, kisebb szabálytalanságokat az Invisalign láthatatlan fogszabályozójával akár 3 hónap alatt is orvosolni lehet, de a nagyobb elmozdulásoknak akár több év is kellhet. A fogszabályozás időtartama függ az állkapocs állapotától, a szájüreg egészségétől, és a szervezet egyéni reakcióidejétől is. 

  Amennyiben szeretné tudni, hogy mennyi idő kell az Ön fogainak szabályozására, jöjjön el hozzánk személyes fogászati konzultációra! IDŐPONTOT KÉREK!

  Mikor ajánlott a fogszabályozás gyermekeknek?

  A fogszabályozás gyermekek esetében jóval hatékonyabb, mint felnőtt korban. Mikor ajánlott a gyermekek fogszabályozása? Erre a kérdésre is nehéz konkrét választ adni, ugyanis a tökéletes időpontot a tejfogak elvesztéséhez tudjuk kötni. Már 10 éves kor előtt el lehet kezdeni a gyermekek fogszabályozását, minél előbb megtörténik a kezdés, annál hatékonyabb, gyorsabb lesz a folyamat. Érdemes már akkor elkezdeni a fogszabályozást, amikor a tejfogak kihullottak, a leghátsó rágófogak kinőttek, a harapás véglegesült.

  Tudni szeretné, hogy gyermeke fogai alkalmas állapotban vannak-e már a fogszabályozásra? Kérjen időpontot IDE KATTINTVA, és fogszabályozó specialistánk egy alapos vizsgálat után választ ad a kérdésre!
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat

  Esztétikai fogászat Budapesten a tökéletes mosolyért: teljeskörű mosolytervezés, fogkoronák, kerámiahéj, esztétikus fogtömés, ideiglenes fogpótlások, foghidak.

  Tovább
  Fogszabályzás Budapest

  Fogszabályzás Budapest

  Elálló, szabálytalan fogak? A tökéletes mosoly megszerezhető: Fogszabályzás Budapesten a PureDental Fogászatán! Gyermek és felnőtt fogszabályzás. Sosem késő elkezdeni! 

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés