Fogkő eltávolítás árak

A fogkőeltávolítás egy rendkívül apró beavatkozás, és talán éppen ezért nem fordítunk rá kellő figyelmet. Hatása azonban legalább annyira fontos, mint amilyen csekélynek tűnik első gondolatra. A fogkő ugyanis nemcsak, hogy nem esztétikus, de indikátora lehet a kellemetlen leheletnek, illetve hosszabb távon gyulladást, fogágybetegséget és fogvesztést is okozhat. Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit a fogkőeltávolításról és annak költségeiről tudni érdemes.

Fogkő eltávolítás árak

Mikor és milyen időközönként érdemes a fogkőeltávolítás költségeivel számolnunk?

A fogkőeltávolítás egy rendkívül apró, nem sok időt, de rendszeres ismétlést igénylő kezelés. Elég mindössze félévente egyszer ellátogatnia rendelőnkbe, hogy egy egyórás kezelésen részt vegyen, és élethosszig tartó egészséget biztosítson fogai és fogínye számára, illetve megelőzze az esetleges kellemetlenségeket, melyek akár fogvesztést is okozhatnak.

 

Mennyibe kerül a fogkőeltávolítás a PureDental rendelőjében?

Rendelőnkben a fogkőeltávolítás árai 17 000 és 23 000 forint között mozognak. Mindkét kezeléshez hozzátartozik a fogkő eltávolítása, a fogak polírozása, valamint egy szájhigiéniai tanácsadás a fogak egészségének megőrzéséért. A 6 000 forint extra költség egy homokfúvást foglal magában, hogy fogai még tisztábbak lehessenek.

 

Hogyan zajlik a fentebbi árkategóriákon belüli professzionális fogkőeltávolítás?

Az alapvető fogkőeltávolítás ultrahangos depurátorral történik, mely segítségével az íny feletti és alatti fogköveket távolítjuk el. A folyamat egyáltalán nem fájdalmas, de esetleges érzékenység előfordulhat. Az érzékenység mértéke a fogágy egészségétől is függ. Amennyiben páciensünk igényt tart rá, van lehetőség érzéstelenítésre.
A fogkő eltávolítását követően egy az elektromos fogkeféhez hasonlatos körkefével felpolírozzuk a fogakat annak érdekében, hogy az ezáltal létrejött simább fogfelszínen a lepedék nehezebben rakódhasson majd le, és így hátráltathassuk a fogkő jövőbeni kialakulását.
Ezt követi majd az opcionálisan választható homokfúvás, amennyiben kedves páciensünk igényt tart rá. Ennek keretén belül a fogak felszínét nagynyomású por-víz-levegő keverékével átfújjuk, hogy a makacsan rögzült elszíneződéseket is eltávolítsuk.
A szájhigiéniai tanácsadás keretén belül dentálhigiénikus kolléganőnk segítségével útmutatást kaphat, hogy hogyan őrizze meg fogai szépségét és egészségét.
A kezelést követően lehet enni és inni, azonban az utána következő két hétben érdemes elkerülni az elszíneződést indikáló ételeket és italokat.

 

Milyen egyéb kezelések követhetik a fogkőeltávolítást és mennyi ezeknek a költsége?

A fogkőeltávolítás minden esetben megelőző kezelése a fogfehérítésnek, mely lehetővé teszi a makacsabb elszíneződések eltűntetését is a fogakról. A rendelőben történő Pure fogfehérítés költsége 62 000 forint, míg az otthoni kezeléshez szükséges eszközök költsége 52 000 Ft.
A fogkőeltávolítás és a polírozás azért fontos megelőző lépése a fogfehérítésnek, mert a tiszta fogakon fejti ki leginkább hatását a fogfehérítő anyag. 
Az otthoni fogfehérítést azon pácienseiknek ajánljuk, akik csupán kisebb elszíneződésekkel küzdenek, vagy korábban már vettek részt fogkőeltávolításon és fogfehérítésen rendelőnkben.

 

A plakkfestés és annak költségei a fogkőeltávolítás és fogfehérítés eredményeinek megőrzéséért

Dentáhigiénikus kolléganőnk segítségével van lehetősége ellenőrizni, hogy fogápolási rutinja mennyire hatékony. Erre szolgál szemléltető eszközként a plakkfestés, mellyel lehetséges a lepedékek megfestése, így páciensünk a tükörben láthatja az eredményt. Ezt követően szakértőnk és páciensünk együtt beszélik meg a tapasztaltakat, majd kolléganőnk pontos instrukciókkal látja el a pácienst és bemutatja az effektív lepedékeltávolítás folyamatát. Az elhangzottak alapján páciensünk gyakorlatban is kipróbálja a hallottakat, melyet követően megismételjük a plakkfestést a hatékonyság szemléltetése érdekében. A kezelés, instruálás költsége 5 000 forint.
 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Panoráma röntgen Budapest

Panoráma röntgen Budapest

A képalkotó eljárásokkal, mint például a panoráma röntgen készítésével budapesti rendelőnkben még a kezelések megkezdése előtt felfedezhetjük a rejtett fogászati problémákat, így felvázolhatjuk...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.