Ínygyulladás kezelése

Az ínygyulladást lehet, hogy Önt is érinti! Ne várjon a problémával, hiszen számos szövődménye lehet. De az ínygyulladás kezelése hogyan történik? Hogyan előzhető meg? A PureDental segít Önnek!

Ínygyulladás kezelése

Az ínygyulladás kezelése: Melyek a tünetek?

Az ínygyulladást némely esetben a páciensek nem is észlelik, hiszen még egyeseknél több tünetegyüttes is fellelhető, másoknál észre sem lehet venni a problémát. Az ínygyulladás során gyakori tünetként ínyvérzés, ínyérzékenység jelentkezik, amelyet legtöbbször étkezés vagy fogmosás közben tapasztalhatunk. Az íny továbbá rózsaszín helyett, vörös színűvé válik, továbbá duzzadt és fájdalmas lehet. Sok embernél az ínygyulladás egyáltalán nem jár fájdalommal, így nem is vesznek róla tudomást. Ennek következtében és az ínygyulladás kezelése nélkül további szövődmények jelentkezhetnek, amelyek akár a fogak elvesztését is okozhatják. 

 

Az ínygyulladás kezelése: Mi állhat a háttérben? 

Mint gyakran a gyulladások többségénél a szervezet védekezni próbál a bekerült idegen anyag ellen, amely legtöbbször valamilyen baktérium. Az ínygyulladás esetén hasonló a helyzet, hiszen az íny próbál védekezni az ínyt irritáló baktériumok ellen, amely a legáltalánosabban a felhalmozódott fogkő. A fogkő nem csak a fogak között képes megtelepedni, de az íny és a fogak között is, ami pedig folyamatos irritációt okoz az ínynek. Ennek következménye, hogy az íny gyulladttá, érzékennyé válhat. Nem hiába mondjuk el minden alkalommal pácienseinknek, hogy mennyire fontos a rendszeres dentálhigiéniai kezelés elvégeztetése, amely segít minket megszabadítani a fogkőtől, ezáltal pedig elkerülhető lesz az ínygulladás kezelése is. 
Ugyan az ínygyulladás mögött általában a nem megfelelő szájhigiénia áll, további okok is állhatnak a háttérben:

 • allergia, 
 • hormonális problémák, 
 • gyógyszer mellékhatás, 
 • vitaminhiány, 
 • autoimmun-betegség. 

Az ínygyulladás kezelése előtt fontos feltárni a probléma kialakulásának fő okát, hogy azt eredményesen kezelhessük. 

Ha Ön is tapasztalt hasonló ínygyulladásra utaló tüneteket, keresse fel mielőbb rendelőnket!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Az ínygyulladás kezelése rendelőnkben

Az ínygyulladás kezelése előtt fontos feltárnunk a probléma hátterében álló okot, hiszen csak így tudunk hatékony eredményeket biztosítani. Általában mivel az ínygyulladás hátterében a nem megfelelő szájhigiéniai áll, így az ínygyulladás kezelésére legtöbbször elegendő egy alapos dentálhigiéniai kezelés, amely segít megszüntetni az íny irritációját a fogkő eltávolításával. Természetesen, az ínygyulladás kezelése további beavatkozásokat is igényelhet, amennyiben előrehaladott állapotban van a betegség. Sok esetben gyógyszeres kezelést javaslunk, a gyulladás minél előbb megszüntetéséhez, viszont némely esetben műtéti eljárásra is szükség lehet, mint a kürettálás. A nyitott vagy zárt kürettálás az íny gyulladásának gyorsabb kezelése érdekében végzett eljárások. Az ínygyulladás kezelése előtt azonban minden esetben tájékoztatjuk pácienseinket lehetőségeikről, amelyet egy alapos diagnosztika, szűrővizsgálat és egyénre szabott kezelési terv előz meg. 

Ha az ínygyulladás tüneteit tapasztalja, keresse fel szakértő kollégáinkat és segítünk megszüntetni fogágybetegségét!

Kérjen időpontot rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével!

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Fogkő eltávolítás árak

Fogkő eltávolítás árak

A fogkőeltávolítás egy rendkívül apró beavatkozás, és talán éppen ezért nem fordítunk rá kellő figyelmet. Hatása azonban legalább annyira fontos, mint amilyen csekélynek tűnik első gondolatra. A...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.