HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • A foghiány következményei: Miért pótoltassuk mielőbb fogaink?

  A foghiánynak több negatív következménye van, mint gondolnánk. Nem egyszerűen csak esztétikailag problémás az, ha hiányos a fogazat, ha valami miatt kihullott egy vagy több fog, hanem olyan negatív következményeket is magával vonz, mint az ínysorvadás. Azonban amennyiben idejében pótolva van a hiányzó fog, nem kell ezektől a negatívumoktól tartani.

  A foghiány következményei: Miért pótoltassuk mielőbb fogaink?

  A foghiány esztétikai következményei

  Nyilvánvalóan esztétikai következményei is vannak annak, ha Önnek hiányos a fogazata. Legyen szó egy vagy több fogról, a megjelenést mindenképpen negatívan érinti. Egy lyuk a mosolyban- és minden szempár erre a hibára szemeződik. A fogak, a száj az arc egy igen központi részén helyezkednek el, ezért nagyon feltűnő, ha valami nincsen rendben velük. Arról nem beszélve, hogy beszéd közben is igen feltűnő jelenség. És ez még nem minden, a hiányos fogak csontvesztést idézhetnek elő, ami miatt az arc megereszkedhet, emiatt pedig öregebbnek tűnik az illető.

  A foghiánynak szociális következményei is lehetnek

  A foghiány szociális következményei szorosan összekapcsolódnak az esztétikai problémákkal. Hiányos fogazattal könnyen visszaesik az emberek Önbizalma, nem szívesen szólalnak fel nyilvánosan, vagy vesznek részt bármilyen közösségi rendezvényen. A lyukas fogak mind a magán, mind a szakmai életben visszavethetik az embert. Kutatások bizonyítják, hogy foghiánnyal nehezebb párkapcsolatot kezdeményezni, valamint fenntartani. Ugyanígy az állásinterjúkon sem jelent piros pontot a foghiány. Manapság nagyon esztétikus fogpótlások vannak már. Álmaid munkájától, lehet csak egy esztétikus fogpótlás választ el? Mi segítünk!

  A foghiány beszédzavart okozhat

  Amennyiben a szájüregben rések alakulnak ki a foghiány következtében, a levegő nem ott fog áramlani, ahol azelőtt, ez hangképzési problémákat okozhat. A teljes fogazattal kristály tisztán beszélőknek elromolhat ez a nagyszerű képességük, amennyiben kihullanak a fogaik. Ez a beszédzavar negatív hatással lehet az önbecsülésre, sőt még depressziót, szorongást is okozhat. Ez megint csak hátratántoríthat a közösségi eseményeken való részvételtől, és a spirál folytatódik. 

  A foghiány egészségügyi következményei

  A fogak fontos részei a szervezet egészének működése szempontjából, ezért hiányuk az egész egészségre negatív hatást gyakorol. Sokan nem tudják, de a fogszuvasodás a szájüregi kórokozók elterjedéséhez vezet a véráramban, így ezek az emberek fogékonyabbak a szívbetegségekre, beleértve az endocarditist is. Kutatások szerint a foghiánnyal küzdő egyének egyéb egészségügyi problémákról, például emésztési zavarokról, fejfájásról és izomfájdalmakról számoltak be.

  A foghiány fogászati következményei

  Mi fogorvosok azt szeretjük, ha a fogazat teljesen ép, és egészséges. Azonban nemcsak emiatt van jelentősége a foghiány mielőbbi pótlásának, hanem azért, mert a hiányos fogazat a még egészséges fogakra is negatívan hathat. A hiányzó fog dominóhatáshoz vezet a szájban. Súlyosbítja a fogszuvasodás problémáját, ami további fogvesztéshez vezet. A fogak elkezdnek dőlni az üres terület felé, hogy kitöltsék azt, ezért elmozdulnak, kilazul a gyökerük, akár az állkapocs sorvadásáig is elfajulhat a probléma, amennyiben nincsen idejében kezelve az. 

  A PureDental Fogászaton a legmodernebb eljárásokkal tudjuk a hiányos fogakat pótolni, nagyon modern eszközökkel, bevizsgált, magas minőségű anyagokkal dolgozunk, biztonságosan, és fájdalommentesen. Amennyiben egy vagy több hiányos foga van, kérjen időpontot ingyenes konzultációnkra, és még időben kezdjük el a kezelést, annak érdekében, hogy a foghiány negatív következményei elkerülhetőek legyenek!
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés