HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Fogfájás megelőzése: a legjobb módszerek a fogfájás ellen

  Akinek már fájt valaha a foga, az jól tudja, hogy milyen kegyetlen is tud lenni. Azonban amennyiben Ön kellően okos, könnyen el tudja kerülni ezt a kellemetlenséget azzal, hogy betartja a lentebb leírt tanácsainkat. 

  Fogfájás megelőzése: a legjobb módszerek a fogfájás ellen

  A fogfájás enyhétől a súlyosig változhat, és előfordulhat véletlenszerűen vagy tartósan, ezzel minden esetben foglalkozni kell, a legenyhébb időlegesen fellépő fájdalmat is kezelni kell, hiszen könnyen komolyabb tünetet okozhat ennek hiányában. Jegyezze meg, hogy minden apró tünet is valamilyen fogproblémát jelez, amit kezelni kell ahhoz, hogy ne terjedjen tovább! De most nézzük, mit tehet ahhoz, hogy megelőzze a fogfájást!

  A fogfájás megelőzéséhez elengedhetetlen a megfelelő fogápolás

  A legjobb védekezés a fogfájás ellen az, ha megfelelően ápolja fogait és ínyét. Ezzel megőrzi a száj egészségét, ami viszont megvédi a fogszuvasodástól. Íme néhány egyszerű dolog, amit Ön is megtehet, hogy csökkentse a fogfájás kialakulásának kockázatát.

  A fogfájás megelőzése érdekében mosson fogat naponta legalább kétszer!

  A fogmosás a legfontosabb dolog, amit az ember tehet a száj, a fogak egészségének megőrzése érdekében. A fogmosás lepedék és az élelmiszer-részecskék eltávolítására szolgál a fogak felületéről. A plakk baktériumokat tartalmaz, és ezek az élőlények az élelmiszer-részecskéket savakká alakítják, amelyek károsítják a fogakat. Ha hosszabb ideig a fogak felületén marad, a lepedék végül elmeszesedik és fogkővé alakul. A lepedékhez hasonlóan a fogkő is elősegíti a fogszuvasodást, de nem távolítható el fogmosással vagy fogselyem segítségével.

  A fogfájás megelőzéséhez naponta használjon fogselymet!

  A fogselyem ugyanazt a célt szolgálja, mint a fogmosás. Eltávolítja az ételmaradékokat és a lepedéket a fogak felületéről. Mivel a fogkefe sörtéi nem érik el a szűk fogközöket, ezeknek a területeknek a tisztítására fogselyem használata javasolt. A fogselyem használatának elmulasztása miatt a fog fogszuvasodásra hajlamos, függetlenül attól, hogy milyen gyakran mos fogat. A fogszuvasodás a fogfájás egyik leggyakoribb oka.

  A fogfájás megelőzéséhez figyeljen oda a cukorfogyasztásra!

  Az egyik legkárosabb dolog, aminek az ember kiteheti a fogait, a cukor. A cukor savas természetű, és nagyon szeret a fogak felületén tapadni. A szájbaktériumok is szeretik a cukrot, mivel fogyasztják és savvá alakítják. Azok az emberek, akik rendszeresen sok cukros italt és ételt fogyasztanak, érzékenyebbek a fogszuvasodásra. 

  A fogfájás megelőzéséhez fogyasszon sok vizet!

  A sok víz fogyasztása jót tesz az ember általános egészségének, de azt már sokan nem tudják, hogy ugyanolyan jót tesz a fogak egészségének. A víz segít megtisztítani a szájat, leöblíti a cukrot, az élelmiszer-részecskéket. A szénsavas italok, a koffeines készítmények is rossz hatással vannak a fogakra, ezeket is célszerű kerülni. A túlzott kávéfogyasztás elszínezheti a fogakat.

  A fogfájás megelőzéséhez évente kétszer látogasson el fogászatunkra!

  Nemcsak a fogfájás kezeléséhez, hanem a megelőzéséhez is érdemes meglátogatni a fogorvost! A rendszeres fogorvosi látogatások sokat segítenek a fogfájás megelőzésében. A legtöbb fogászati probléma, amely fogfájáshoz vezet, olyan tünetekkel jár, amelyeknek nincsenek tünetei, de a fogorvos könnyen észrevehet a rutinvizsgálat során. Itt olvashat részleteket a fogfájás okairól.  A rendszeres fogászati látogatások lehetőséget adnak a fogorvosnak arra, hogy orvosolja a kialakuló problémákat, mielőtt azok fájdalomhoz vezetnének.

  Amennyiben szeretné elkerülni a kibírhatatlan fogfájást IDE kattintva kérjen online időpontot hozzánk! 
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Szájsebészet

  Szájsebészet

  Szájsebészet Budapest szívében, a PureDental Fogászaton: fájdalommentes foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, rezekció, tejfog eltávolítás, ciszta eltávolítás, arcüregzárás.

  Tovább
  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés Budapesten: fájdalommentes beavatkozással a fogak megmentéséért a PureDental Fogászatán a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel.

  Tovább
  Dentálhigiénia

  Dentálhigiénia

  Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés