Fogfájás ellen

A fogfájás az egyik legrosszabb dolog, amit el tudunk képzelni – legalábbis az aktuális pillanatban biztosan. Általában hirtelen és váratlanul jön, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy mit is tehetnénk ellene. Szerencsére, mint minden fogászati problémára, erre is van megoldás. Most megmutatjuk, mi mindent tehet a fogfájás ellen!

Fogfájás ellen

A fogfájás előzetes ellenszere a rendszeres fogászati szűrővizsgálat

Ahhoz, hogy szájhigiéniánk megfelelő legyen és fogaink egészsége hosszú távon is fenntartható, a rendszeres fogászati szűrővizsgálat szükséges. A fogászati szűrés nem csak a fogászati betegségek megtalálásra, de megelőzésére – így a fogfájás ellen – is egyaránt alkalmas, hiszen már a kezdeti stádiumban megállíthatók egyes problémák. Emellett a félévenkénti dentálhigiéniai kezelés segít a fogászati problémák alapját megszüntetni, azaz a fogkövet. A felhalmozódott fogkő következtében fogágybetegségek, fogínygyulladás, fogszuvasodás, fogbélgyulladás egyaránt kialakulhat, amelyek a legtöbb esetben, ha nincsenek kezelve, elsőként fogfájással, majd foghiánnyal végződnek. Ezek elkerülése érdekében érdemes félévente ellátogatnia budapesti rendelőnkbe szűrővizsgálatra és dentálhigiéniai kezelésre, hogy még a probléma fennállása előtt tehessen a fogfájás ellen.

 

Az ideiglenes gyors megoldás a fogfájás ellen: a fájdalomcsillapító

A fogfájás gyakran a legrosszabbkor következik be, amikor nem biztos, hogy egyből meg tudjuk látogatni fogorvosunkat. Emellett pedig az is előfordulhat, hogy a fájdalom bizonyos kezelések után – mint például a gyökérkezelés vagy a foghúzás – jelentkezik. Ezeknek az alkalmaknak a megkönnyítése érdekében érdemes fájdalomcsillapítót tartanunk otthon vagy magunknál.

 

Tartós megoldás a fogfájás ellen

A fogfájásnak több minden is állhat a hátterében, a fájdalomcsillapító pedig csak a tünetek csillapítására elegendő. Ahhoz, hogy megfelelően küzdeni tudjunk a fogfájás ellen, először annak okát szükséges feltárni. A fogfájás hátterében állhat ugyanis fogszuvasodás, fogbélgyulladás, fogágybetegség és egyéb fogsérülések is. Ezek a problémák azonban önmagunktól nem fognak megszűnni. Éppen ezért a fogfájás ellen a legcélszerűbb, ha minél előbb ellátogat fogorvosainkhoz, akik segítenek megtalálni problémája gyökerét és véglegesen megszüntetni azt.

 

Milyen megoldásokkal küzdhet a fogorvos a fogfájás ellen?

Ahogyan azt már fentebb említettük, a fogfájás hátterében különböző eredetű problémák állhatnak, ennek függvényében pedig különbözőek rájuk a megoldások is. Azt azonban általánosságban elmondhatjuk, hogy a Pure Dental fogászatán minden esetben a fogak megtartására törekszünk – olyan fogmegtartó kezelésekkel, mint például a fogtömés vagy a gyökérkezelés – és csak a legsúlyosabb esetekben döntünk a foghúzás mellett. 

 

Maradandó szövődmények, amelyek akkor keletkezhetnek, ha nem teszünk a fogfájás ellen

Ha szervezetünkben valamiféle negatív érzést, vagy fájdalmat észlelünk, az annak a jele, hogy valami nincs rendben és ez a probléma sürgősen kezelendő. Nincs ez másként a fogászati problémákkal sem, és éppen ezért nem is érdemes hosszú távon a fájdalomcsillapítókra bízni magunkat a fogfájás elleni küzdelem során. Hiszen ezek csak ideiglenes megoldást kínálnak, a valódi problémát azonban nem szüntetik meg, tehát csak lecsendesítik a szervezet figyelmeztető jelzéseit. 
Éppen ezért érdemes minél előbb fogorvoshoz fordulni, ha a fogfájás ellen szeretnénk küzdeni, és gyökerestől megszüntetni a problémát, nem pedig csak annak akkut tüneteit. Ugyanis, ha nem figyelünk ezekre a jelzésekre, könnyen előfordulhat, hogy a probléma még komolyabbra fordul, és akár ideje korán el is veszíthetjük fogainkat.

Ön is fogfájással küzd? Segítünk megtalálni és kezelni annak okát! Ne halogassa, hiszen a fogfájás számos szövődménnyel járhat, amely következménye akár a fog elvesztése is lehet. Kérjen időpontot rendelőnkbe most a lenti űrlap kitöltésével:

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Gyökérkezelés Budapest

Gyökérkezelés Budapest

Budapesti rendelőnkben többek között lehetősége van gyökérkezelésre is, mely beavatkozás során fájdalommentesen segítjük a fogak megmentését a PureDental Fogászatán a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel.

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.