HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Tippek fogérzékenység ellen: Mit csináljak, ha érzékenyek a fogaim?

  Sok ember küzd fogérzékenységgel, azonban számtalan otthoni módszer van, amik segítenek. Mik a leghasznosabb tippek fogérzékenység ellen? Alábbi cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze.

  Tippek fogérzékenység ellen: Mit csináljak, ha érzékenyek a fogaim?

  Mi is az a fogérzékenység?

  A fogérzékenység olyan állapot,  amikor a fogak fájdalmasan reagálnak hideg, meleg, édes vagy savas ételekre és italokra, valamint akár magára a lélegzetvételre. Mi lehet az oka a fogérzékenységnek? A kellemetlen állapot a fogzománc vékonyodása, illetve a fognyak szabaddá válása miatt következik be. A fogzománcnak nagyon fontos funkciója van, ami nem más, mint a szájban jelen lévő baktériumok és savak ellen a fogak első védelmi vonalának szerepe. Amikor a zománc sérül a fogak belső rétegei érzékenyebbé válnak, ezért alakul ki a fogérzékenység.

  Tippek fogérzékenység ellen - avagy hogyan enyhíthető a fogérzékenység?

  A fogérzékenység ellen mutatunk néhány tippet, amennyiben nem érez javulást rövid időn belül, további tanácsokért, kezelésért keresse fel fogászatunkat, a PureDental rendelőjét. A fogérzékenység akár komolyabb fogászati problémák jele is lehet.
  Tippek fogérzékenység ellen: Használjon fogérzékenység elleni fogkrémet
  Ha a fogérzékenység ellen szeretnénk felvenni a harcot, akkor fontos rögtön az általános szájhigiénia területén kezdeni azt. Válasszon olyan fogkrémet, amely kifejezetten a fogérzékenység csökkentésére szolgál. Ezek a fogkrémek tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyek segítenek csökkenteni a fogak érzékenységét. Ne feledje a napi kétszeri, alapos fogmosás mellett a fogköztisztító kefe és a fogselyem sem elhanyagolhatóak.

  Tippek fogérzékenység ellen: Fogyasszon kevésbé savas ételeket

  A magas savtartalmú ételek és italok károsíthatják a fogzománcot és fokozhatják a fogérzékenységet. Kerülje a citrusféléket, szénsavas italokat és egyéb savas ételeket  vagy korlátozza fogyasztásukat. A szénsavas üdítőitalok egyébként sem egészségesek, a természetes víz sokkal jobb szomjoltó és fogai is jobban fogják értékelni azt.

  Tippek fogérzékenység ellen: Ne csiszolja a fogait túlzottan

  A fogak túlzott csiszolása vagy kemény sörtékkel történő fogmosás hosszú távon károsíthatja a fogzománcot. Használjon puha sörtéjű fogkefét és gyengéd mozdulatokkal mosson fogat. Tévhit az, hogy az erősebb sörtéjű fogkefék hatékonyabbak, a valóságban nem a sörtéknek a keménysége határozza meg a tisztítás mértékét, hanem a minden területre kiterjedő alaposság. 

  Tippek fogérzékenység ellen: Kerülje a fogak túlzott terhelését

  Kerülje a kemény táplálékok rágását, amelyek további nyomást gyakorolhatnak a fogakra és fokozhatják az érzékenységet. Amennyiben éjszakai fogcsikorgatásra hajlamos, viseljen harapásemelő sínt vagy fogszabályzót, hogy minimalizálja a fogak kopását és az érzékenység kialakulását.

  Tippek fogérzékenység ellen: Rendszeres fogorvosi ellenőrzés és tisztítás

  Ne feledje, hogy a fogorvosi ellenőrzések rendkívül fontosak az egészséges fogak megőrzése érdekében. A fogorvos időben felismerheti a kezdeti fogászati problémákat és megfelelő kezelést javasolhat a fogérzékenység enyhítésére. A fogorvosi ellenőrzések nem csak a fogérzékenység megelőzésében játszanak kulcsfontosságú szerepet, hanem az általános szájüreg egészségének fenntartásában is. Csak a fogorvos képes időben felismerni és kezelni az esetleges fogszuvasodást, ínybetegségeket vagy más szájüregi problémákat, mielőtt azok komolyabbá válnának. A rendszeres rendelőben végzett tisztítás pedig eltávolítja a fogakról a fogkövet és a fogíny alatt felgyülemlő plakkot, amelyek hozzájárulhatnak a fogszuvasodáshoz és az ínybetegségek kialakulásához.

  Ne várjon amíg a fogérzékenység problémává válik, látogasson el rendelőnkbe, ahol hatékony kezeléseink mellett további tippeket kaphat fogérzékenység ellen fogászati specialistáinktól. 
   

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés Budapesten: fájdalommentes beavatkozással a fogak megmentéséért a PureDental Fogászatán a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel.

  Tovább
  Dentálhigiénia

  Dentálhigiénia

  Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés