Amit a fogászati implantátumok típusairól és beültetéséréről tudni kell

A fogászati implantátumokat a legmegbízhatóbb fogpótló eszközeinek tartják a szakértők, méghozzá nem véletlenül. Az implantátumok egy teljes ép fognak felelnek meg, tökéletesen lemásolva ezzel azok összes funkcióját az ember szájában. Mi több, az implantátumok többféle méretben, formában és magasságban is beültethetők, így számos helyzetben alkalmazhatók a fogak hibátlan pótlására.

Amit a fogászati implantátumok típusairól és beültetéséréről tudni kell

A fogászati implantátumokról leggyakrabban egy konkrét megoldásként beszélünk, azonban ezeknek az implantátumoknak nem csak egy típusuk van. Amennyiben Ön is ilyen jellegű fogpótláson gondolkodik, érdemes lesz egy kicsit részletesebben is megismerkednie a különféle opciókkal, illetve eljárásokkal. Mai cikkünkben ebben segítünk!

A fogászati implantátumok típusai

Endoszteális

Az endoszteális implantátumok a leggyakoribbak. Ezek titánból készülnek, és csavarként hajtják be őket közvetlenül az állkapocs csontozatába. Az endoszteális implantátumok egy, vagy akár több pótfogat is gond nélkül képesek megtartani.

 

A fogászati implantátumok beültetésének módszerei

A páciens állapotától és igényeitől függően eltérő módszerekkel történhet a fogászati implantátum (vagy implantátumok) beültetése.

 

Egyetlen fog pótlása

A leggyakoribb eset, amikor csak egy fogat kell kicserélni az implantátummal. Ilyenkor csak egyetlen implantátumra van szükség, amire egy korona kerül rá. Ez a korona természetesen illik a fogsorba, és nem feltűnő benne.

 

Több fog pótlása

Egyes esetekben több fog is hiányzik a páciens szájából, amelyeket pótolni kell. Amennyiben ezek a fogak egymás mellől hiányoznak, az implantátumokra egy hidat helyeznek fel, ami egyszerre több fogat is pótol.

 

Teljes fogpótlás

Amikor egy páciens összes foga hiányzik, akkor 4-6 implantátumot ültetnek a páciens szájába, amelyek a teljes fogsort képesek megtámasztani, visszaállítva ezzel a száj természetes egyensúlyát.

 

Csontpótlás

Néhány páciens szájában nincs elegendő csont az implantátum behelyezéséhez. Ilyenkor az implantológus (a beültetést végző szakorvos) kitölti a hiányzó csontozatot egy csontpótló anyaggal, hogy a csontgerinc megerősödjön. Ezt követően az implantátum már beültethető a megerősített csontozatba.

Erről részletesebben az alábbi linken olvashat: Csontpótlás

 

Arcüreg-emelés

A beavatkozás során a szakorvos megemeli az arcüreg alját, hogy könnyebben beültethesse az implantátumot a csontozatba. Ezt nevezzük arcüreg-emelésnek. Az arcüreg emelést akkor végezzük el, ha a felső hátsó fogaknál nincs megfelelő csontmagasság. Így annak érdekében, hogy be tudjunk ületetni a megfelelő magasságú, méretű implantátumokat akkor kell elvégezni a beavatkozást.

A hiányzó fogat érdemes mielőbb pótoltatnia, ha szeretné elkerülni az ezzel járó szövődményeket, problémákat, mint a csontsorvadás. A PureDental rendelőjében szakértő fogorvosaink segítenek Önnek a foghiány pótlásában akár egy, akár több fogról vagy egész fogsoráról van szó! 

Kérjen időpontot rendelőnkbe most személyes konzultációra a lenti űrlap kitöltésével: 


 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Hogyan kezelhető a fogérzékenység?

Hogyan kezelhető a fogérzékenység?

A fagylalt íze vagy egy korty forró kávé néha fájdalmas élmény, de fogmosáskor, vagy fogselyem használatkor is érik kellemetlenségek? Beszéd során, hideg- vagy meleg étel, ital fogyasztása után...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.