Ezért éri meg fogszabályzót csináltatni

Talán ön is elgondolkodott már azon, hogy szüksége van-e fogszabályozásra – és mi a helyzet a gyermekeivel? Ezt a gondolatot gyakran követi, a „Mégis mennyibe kerül fogszabályozót csináltatni?” kérdés, és hogy egyáltalán megéri-e beruházni egy ilyen kezelésre. Az alábbiakban megmagyarázzuk, hogy az utóbbi kérdésre miért „igen” a válasz!

Ezért éri meg fogszabályzót csináltatni

A fogszabályozás nem csupán esztétikai kezelés

Sokan vélik úgy, hogy csak azoknak érdemes fogszabályozót használniuk, akik nincsenek megelégedve fogaik megjelenésével. Pedig a fogszabályozás sokkal többről szól egy szép mosolynál, ugyanis a kezelés súlyos egészségügyi problémákat segíthet elkerülni, vagy akár megoldani mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek szájában, úgymint:

 • Nehézkes rágás, ami alultápláltságot és fájdalmas étkezéseket okozhat.
 • Beszédproblémák, amik különösen a gyermekek önbizalmát csorbíthatják, és elvehetik a kedvüket attól, hogy társaságokban jelenjenek meg.
 • A szétálló fogak szintén okozhatnak szorongást, illetve önbizalomhiányt.
 • A fogak helytelen iránya megnehezítheti felületük megfelelő tisztán tartását, ami lyukakhoz és szuvasodáshoz vezethet a nehezen elérhető helyeken.
 • Ha a fogsor nem tud megfelelően összezáródni, akkor az állkapocs idővel elkophat, ami fájdalmakat okozhat.

Mint láthatja, a fogszabályozás több okból is helyes befektetés, függetlenül attól, hogy saját, vagy gyermeke egészségéről van szó.

 

Mitől függ a fogszabályozás ára?

A fogszabályozó típusa

Fontos szem előtt tartani, hogy többféle fogszabályozó is létezik, és a különböző típusok általában más árkategóriákat is képviselnek. Léteznek hagyományos, fémből készült, esztétikus porcelán, illetve láthatatlan, úgynevezett Invisalign fogszabályozók is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, illetve, hogy milyen esetekben érdemes használni őket. A döntésben természetesen fogorvosa segít majd.

 

A kezelés időtartama

Nincs két egyforma fogsor, éppen ezért az is változó, hogy a kezelés mennyi idő alatt képes elérni a kívánt eredményeket. Egyes pácienseknek néhány hónapra, míg másoknak több, mint egy évre lehet szükségük, hogy rendbe hozhassák fogaikat.

 

A fogak szétállása

A fogszabályozás ára attól is függ, hogy mennyire súlyosan állnak szét a páciens fogai. Bizonyos esetekben csak bizonyos típusú fogszabályozók használhatók, ami szűkíti a lehetőségek körét. A súlyosság szintén befolyásolja a kezelés időtartamát.

 

A további fogkezelés költségei

A fogszabályozás előtt és/vagy után további fogászati kezelésekre lehet szükség. Elképzelhető például, hogy egy-két fogat el kell távolítani, vagy épp beültetni. Az ilyen plusz, ámde szükséges kezelések további költségekkel járnak, és természetesen minden esetben egyediek, így ez is olyasmi, amit fogorvosával kell egyeztetnie. Ezt pedig minden esetben előre egyeztetjük pácienseinkkel a PureDental rendelőjében a kezelési terv elkészítésénél, hogy Ön előre kalkulálhasson. 

 

Szeretne Ön is esztétikus és egészéges mosolyt? Nincs megelégedve mosolyával? Szakértő fogszabályzó fogorvosunk segít Önnek vagy gyermekének elérni a tökéletes, áhított mosolyt! Kérjen időpontot most rendelőnkbe e lenti űrlap kitöltésével:

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Mi a teendő fogászati vészhelyzet esetén?

Mi a teendő fogászati vészhelyzet esetén?

A fogak vagy a fogíny sérülése komoly problémákat okozhat, ezért minél előbb érdemes fogorvoshoz fordulni velük. Minél tovább halogatjuk a vizsgálatot, annál nehezebb lesz megoldást találni ezekre a...

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.