Fájó bölcsességfog? Ez áll a háttérben!

A bölcsességfog kényes téma, hiszen rendkívül sokan küzdenek vele. A mai ember állkapcsa sokkal kisebb lett, mint elődjeinkké, ezáltal sokaknál nincs helye kibújnia a bölcsességfognak. Mi a tanácsunk a bölcsességfogakkal kapcsolatban? Most kiderül!

Fájó bölcsességfog? Ez áll a háttérben!

Miért fájhat a bölcsességfog?

A bölcsességfogaknál jelentkező fájdalom legtöbb esetben a fogak előtörése következtében szokott jelentkezni. Ez a probléma abból adódik, ahogyan a fog próbál kitörni, ezáltal az ínynél egy tasak alakul ki, amelybe könnyedén beszorulhatnak a szennyeződések és ételmaradékok. Ezeket a tasakokat otthon nem lehet megtisztítani, így mindenképp szakemberre van szükség. Mivel ezek a szennyeződések felhalmozódnak a bölcsességfogak körül a szervezet próbál ellenük védekezni, ezáltal a környező szövetek begyulladnak. Ez igen erős bölcsességfog fájdalommal járhat, amely akár még további szövődményeket eredményezhet. 
A bölcsességfog abban az esetben is fájhat, ha a fog még nem tört elő. Ilyenkor a fog valószínűleg rossz irányba nő, vagy nem fér el a szájban, ezáltal elkezdi nyomni az előtte lévő fogakat. Ebben az esetben feszülő érzést és fájdalmat észlelhetünk. 

 

Milyen szövődményei lehetnek a bölcsességfog fájdalomnak? 

A gyulladás a bölcsességfog körüli szövetekről könnyen átterjedhet további szövetekre. Így a fájdalom akár a fülbe is átterjedhet vagy a szomszédos izmokra, amikor is úgynevezett szájzár alakulhat ki. Vannak esetek amikor a szájzár részleges, azonban teljes szájzár is kialakulhat, emellett jelentkezhet arcduzzanat, illetve erős, pulzáló fájdalom. 

 

Hogyan kezelhető a bölcsességfog fájdalma?

A gyulladásban lévő bölcsességfog kezelését elsősorban a gyulladás megszüntetésével szükséges kezdeni, majd csak azután tudunk magával a foggal foglalkozni. A gyulladás csökkentéséhez gyógyszeres kezelést alkalmazunk, majd a kúra végén a páciensnek vissza kell térnie rendelőnkbe. A bölcsességfogak fájdalma esetén még mielőtt kezelnénk, egy panoráma röntgenfelvételt készítünk, amely segít megállapítani a fog növésének irányát. Amennyiben a fog nem fér el a szájban, vagy rossz irányba nő, helyi érzéstelenítés mellett eltávolítjuk. Ha a fog túlságosan az íny alatt helyezkedik el, azaz még nem tört elő, akkor szájsebész segítségével távolítjuk el műtéti úton, természetesen fájdalommentesen. 

 

Szeretne megszabadulni fájó bölcsességfogától? Kérjen időpontot rendelőnkbe szakértő kollégáinkhoz, és segítünk! 

Időpontért töltse ki az alábbi űrlapot:

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Esztétikai szájsebészet

Esztétikai szájsebészet

Esztétikai szájsebészet: Ajakfék és nyelvfék eltávolítás, ínykorrekció, csontos koronahosszabbítás, ínyplasztika, vestibulumplasztika a PureDental Fogászaton.

Tovább
Szájsebészet

Szájsebészet

Szájsebészet Budapest szívében, a PureDental Fogászaton: fájdalommentes foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, rezekció, tejfog eltávolítás, ciszta eltávolítás, arcüregzárás.

Tovább
Dentálhigiénia

Dentálhigiénia

Dentálhigiéniai kezelések az esztétikus fogakért: fogkő eltávolítás, fogfehérítés, fogcsikorgatás elleni sín. Ismerje meg kezeléseinket budapesti rendelőnkben!

Tovább
Diagnosztika

Diagnosztika

Jöjjön el budapesti rendelőnkbe és megtaláljuk fogászati problémájának okát, majd felállítjuk kezelési tervét és nem csak egészségessé, hanem esztétikussá is varázsoljuk fogait! 

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.