5 tudnivaló a fogimplantátumokról

Évtizedekkel ezelőtt az elveszített fogakat csupán kivehető protézisekkel vagy hidakkal lehetett helyettesíteni. Sokan tapasztalták már meg, hogy ezekkel mennyit kell bajlódni, és mennyi mindenre oda kell figyelni a karbantartásukhoz – arról nem is beszélve, hogy milyen kényelmetlenek lehetnek. A fogászati implantátumok azonban egy új fejezet nyitottak a fogpótlás történelmében.

5 tudnivaló a fogimplantátumokról

De mik azok a fogászati implantátumok?

A fogászati implantátumok olyan mesterséges foggyökerek, amelyeket egy szakember helyez az ember szájba, hogy alapul szolgáljon egy fogászati protézis számára – például egy koronának, egy műfogsornak vagy egy hídnak. A fogászati implantátumok titánból készülnek, és idővel „egybeforrnak” az állkapoccsal, hogy stabil alapot nyújtsanak a hiányzó fog számára.

Jelenleg a fogászati implantátumok kínálják a legtartósabb és talán összességében a legjobb megoldást a hiányzó fogak pótlására.

Mielőtt azonban úgy döntene, hogy biztosan ilyen implantátumra van szüksége, mindenképpen kérje ki fogászati szakembereink véleményét, akik ilyen jellegű pótlásokkal foglalkoznak.

Ha tájékozódni szeretne a fogászati implantátumok részleteiről, akkor mindenképpen kérdezze erről fogorvosainkat. 

De íme az 5 legfontosabb dolog, amit tudnia kell róluk!

 

1. A fogászati implantátumoknak nagyon magas sikerarányuk van

Az esetek túlnyomó többségében a fogászati implantátumok hosszútávú elégedettséget biztosítanak. Persze, a siker esélye több tényezőtől is függ, úgymint a páciens fogazatának állapotától, hogy hová kell beültetni az implantátumot, és persze hogy mennyire gyakorlott a szakorvos ebben az eljárásban. Mindezeket figyelembe véve a fogászati implantátumok átlagosan 95%-os sikerarányt ígérnek, különösen, ha egy erre szakosodott fogorvos helyezi be őket.

 

2. A fogászati implantátumok természetesnek látszódnak és érződnek

A fogászati implantátumokat sem a páciens, sem más nem képes megkülönböztetni a valódi fogaktól (talán csak egy nagyon tapasztalt fogorvos, aki éppen az illető száját vizsgálja). Mindez annak köszönhető, hogy az implantátumokat úgy készítik el, hogy tökéletesen illeszkedjenek a páciens többi fogához, így nem csak színük lesz természetes, hanem azoknak is érződnek majd.

Lényegében olyan ez, mintha egy tökéletes klónt készítenének a hiányzó fogból – na persze, ehhez olyasvalakire kell bíznia ezt a feladatot, aki kellő gyakorlattal is rendelkezik ezen a területen. 

Bízza ránk és több, mint 13 éves tapasztalatunkra: Mi elkészítjük tökéletes fogimplantátumát! Kérjen időpontot most rendelőnkbe a lenti űrlap kitöltésével: 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

3. A fogászati implantátumokkal enni is könnyebb

Az alternatív fogpótló megoldásokkal ellentétben az implantátumok lehetővé teszik, hogy újra átélhesse a rágás természetes és élvezetes élményét. Egy implantátummal nem kell külön odafigyelnie evés közben.

A hagyományos fogsorok sajnos hajlamosak elcsúszni, ami különösen kellemetlen lehet egy meghitt vacsora vagy egy családi ebéd közben, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor enni is nehezebb velük. Az implantátumokkal minden ilyen kényelmetlenség és fájdalom nélkül élvezheti kedvenc fogásait.

Egy fogászati implantátummal, továbbá szinte pont ugyan olyan erővel haraphat rá valamire, mint a saját fogaival – lényegesen határozottabban, mintha műfogsort használna.

 

4. Egy fogászati implantátum a hiányzó fog gyökerét is helyettesíti

Amikor elveszíti egy fogát, azzal egy hézag marad annak gyökere helyén is. Sajnos a legtöbb fogpótló megoldás csak a fog koronáját, azaz az íny felett látható részét helyettesíti. A fogászati implantátumok ezzel szemben a fog láthatatlan részét, a gyökereket is visszaadják.

Fogai gyökerei az állkapocscsontban helyezkednek el, így biztosítva, hogy fogai a helyükön maradjanak. Mivel a fogászati implantátumok olyan mélyre kerülnek be, hogy a csonttal is érintkeznek, szervezete azt „hiszi” majd, hogy új foggyökér került a régi helyére. Erre reagálva állkapcsa csontja körülnövi az implantátum szárát, így a fém és a csont végérvényesen egybeforr majd.
Ha a fog gyökerét nem helyettesítjük, akkor az idővel az állkapocscsont megritkulásához, felszívódásához vezet majd, ezáltal sokkal nehezebb lesz a későbbi fogpótlás, hiszen csontpótlást is alkalmazni kell. 

 

5. A fogászati implantátumok az ép fogakat is óvják

Egy fog elvesztése után a híd az egyik leggyakrabban alkalmazott pótlási technika. Egy ilyen híd behelyezéséhez sajnos roncsolni kell a környező fogakat, ezzel biztosítva a hídpótlás stabilitását, rögzítését. Szerencsére a fogászati implantátumoknak megvan az az előnye, hogy a korona vagy a híd közvetlenül ezekre kerül rá, tehát nem kell bevonni a pótlásba a környező fogakat, ezáltal épek maradhatnak.
 

Ha Ön is szeretne fix és biztonságos fogpótlást fogászati implantációval, keresse fel rendelőnket és segítünk egészséges mosolya megvalósításában! 

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet

 

Kapcsolatfelvétel

Név
Telefonszám
E-mail cím
Üzenet
Csontpótlás

Csontpótlás

Fogelvesztést követően a csontunk a foghiány helyén folyamatosan sorvad, felszívódik. Ha valakinek régóta fennálló foghiánya van, akkor annak nagyobb a valószínűsége, hogy fogászati implantátumot nem...

Tovább
Fogimplantátum

Fogimplantátum

Az egyik legbiztonságosabb és legfixebb fogpótlási eljárás a fogimplantátum. Hogyan és milyen eszközökkel zajlik a fogimplantációs eljárás a PureDentál fogászatán? 

Tovább
 • EmailEmail: KATTINTS
 • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
 • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3. 1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
  1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

Rendelési idő

 • Hétfő: 8:00-20:00
 • Kedd: 8:00-20:00
 • Szerda: 8:00-20:00
 • Csütörtök: 8:00-20:00
 • Péntek: 8:00-20:00
 • Szombat: zárva
 • Vasárnap: zárva

Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beépítésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.