HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Fogideg gyulladás

  Egyes olyan káros hatások következtében, mint például a fogtörés, vagy a fogszuvasodás a fog elhalhat, ekkor pedig a fog belsejében lévő idegek is megbetegedhetnek és felülfertőződhetnek, ami kínzó fájdalmakhoz vezethet, ezt nevezzük fogideggyulladásnak. Az alábbiakban feltárjuk, hogy a kellemetlen érzés mellett milyen egyéb problémáknak az indikátora lehet a fogideggyulladás, illetve, hogy milyen módon történhet kezelése.

  Fogideg gyulladás

  Miért fontos a fogideg gyulladás kezelése?

  A fertőzés, amely a fogidegeket támadta, a gyökércsatornákon keresztül a környező csontállományt is károsíthatja. A gyulladás ezen fázisában gócbetegségnek minősül, amely azt jelenti, hogy egy a szervezet számára hozzáférhetetlen gyulladásról van szó, így leküzdéséhez feltétlenül szükséges a külső, fogorvosi segítség.

   

  Hogyan segíthet a fogorvos a fogideg gyulladáson?

  A fogideg gyulladást első lépésként fogászatunkban egy diagnosztikai vizsgálattal tárjuk fel. Mivel fogideg gyulladás vagy fogbélgyulladás (pulpitis) esetén a fogidegek és a fogbél már nem gyógyíthatók, egyetlen kezelési lehetőségünk a gyökérkezelés.

   

  Miért fontos a gyökérkezelés fogideg gyulladás esetén?

  Fogideg gyulladás esetén gyökérkezeléssel megakadályozhatjuk, hogy a gyulladásban található baktériumok a véráramba jussanak és átterjedjenek más szervekre, vagy hosszútávon károsítsa a csontállományt és az idegeket. A kezelés befejeztével a fogideggyulladásból származó toxikus anyagok nem károsíthatják tovább a szervezetet. Azért is kiemelkedően fontos a gyulladás megszüntetése, mert a másodlagos gyulladási gócok szív- és érrendszeri betegségekhez és egyéb problémákhoz is vezethetnek. Ennek első fontos lépése a gyulladás megszüntetése, melynek egyetlen módszere a fogorvosi kezelés.

   

  Hogyan zajlik a fogideg gyulladás kezelése a PureDental fogászatán?

  A gyökérkezelés első lépéseként eltávolítjuk az elhalt, gyulladt fogideget – más szóval a pulpát – a gyökércsatornából, majd egy alapos tisztítás elvégzése után előkészítjük a gyökércsatornát a gyökértömés befogadására. Sok esetben ezek a folyamatok több alkalmat is igénybe vesznek, ezért a kezelések közti időszakokra a gyökércsatornákat ideiglenes, fertőtlenítő- és gyógyhatású töméssel látjuk el.
  A gyökércsatornákban lévő fertőzött szövetek eltávolítása után végleges gyökértöméssel látjuk el a fogat. Ennek célja, hogy lezárjuk a gyökércsatornákat a baktériumok előtt annak érdekében, hogy ne alakulhasson ki újabb fertőzés. 
  A helyesen elkészített gyökérkezelés és gyökértömés esetén a gyökértömés falálló és a gyökércsatorna teljes hosszát kitölti. Ezen feltételek meglétével a fog még hosszú ideig megmaradhat, és nem okoz kínzó fájdalmat.

   

  Hogyan kerülhető el a fogideg gyulladás?

  A fogideg gyulladás könnyen elkerülhető, ha rendszeresen látogatjuk fogorvosunkat, például részt veszünk az évenkénti általános fogászati állapotfelmérésen. Sokat jelenthet továbbá a rendszeres dentálhigiénés kezeléseken való részvétel is, amivel megtarthatjuk megfelelő szájhigiénénket, fogaink egészségét és esztétikáját. Mindemellett természetesen semmiképp sem feledkezhetünk meg a mindennapos megfelelő otthoni száj- és fogápolásról!
   

  Jöjjön el Ön is rendelőnkbe és vegyen részt fogászati diagnosztikánkon, mely során feltárhatjuk fogászati problémáját és személyre szabottan kezelhetjük. Kérjen időpontot most:

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Parodontológia

  Parodontológia

  Fogíny problémával küzd? A legmodernebb technológiai megoldásokat kínáljuk, melyekkel nem csak a fogágybetegség lelassítását érhetjük el, de a folyamat teljesen megállíthatóvá is válhat. Az alábbi...

  Tovább
  Szájsebészet

  Szájsebészet

  Szájsebészet Budapest szívében, a PureDental Fogászaton: fájdalommentes foghúzás, bölcsességfog eltávolítás, rezekció, tejfog eltávolítás, ciszta eltávolítás, arcüregzárás.

  Tovább
  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés

  Gyökérkezelés Budapesten: fájdalommentes beavatkozással a fogak megmentéséért a PureDental Fogászatán a legmodernebb technológiákkal és eszközökkel.

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés