HU EN DE
 • Kezdőlap
 • Klinika
 • Szolgáltatások
 • Vélemények
 • Áraink
 • Hírek
 • Kapcsolat
 • Csontpótlás fogbeültetés esetén

  A tökéletes, hiánytalan fogsor fontos összetevője a magabiztos mosolynak. A tartósan fennálló foghiány nagy mértékben megnehezítheti a fogpótlást, ilyenkor szükséges lehet a csontpótlás fogbeültetés esetén. De pontosan miért? Erről lesz szó részletesen!

  Csontpótlás fogbeültetés esetén

  Milyen problémát okozhat a tartós foghiány?

  Tartós foghiány fennállása esetén a fogak pótlása sokkal nehezebb lehet, mint abban az esetben, ha a foghiányt azonnal pótoljuk. A tartósan fennálló foghiány esetén a hiányzó fog helyére a szomszédos fogak elmozdulhatnak, bedőlhetnek, ezzel gondot okozva akár az egész fogsorban. A foghiány során az állkapocscsont továbbá sorvadásnak indulhat, amely esetén a fogbeültetés előtt mindenképp csontpótlásra lesz szükség, hiszen az implantátum nem fixálható. 

   

  Milyen kezelések közül választhatnak pácienseink a foghiány pótlására?

  Egy vagy több fog hiánya esetén elsősorban a fogászati implantátumokat ajánljuk fogpótlásra. Ennek oka, hogy a ma alkalmazott fogpótlási eljárások közül ez az egyik legélhetőbb és fixebb eljárás. A fogászati implantátumokat az állcsontba helyezzük, melyet műgyökérként használhatunk a pótolt fog esetén és ezt felhasználva építhetjük rá a hiányzó fog koronáját vagy foghidat, attól függően, hogy egy vagy több fogat szükséges pótolni. 
  Rendelőnkben a legjobb minőségű fogászati implantátumok közül választhatnak pácienseink, amelyek gyógyulási aránya is kiváló. Az egyik opció a NeoDent implantátum, amely nagy stabilitással és megbízhatósággal rendelkezik, így hosszú távú eredményt biztosít az esztétikus és élhető mosolyért. 
  A másik opció a Straumann prémium minőségű svájci terméke, a Bone Level Tapered, mely kézenfekvő megoldás limitált csontállománnyal rendelkező pácienseink számára is. Az általunk alkalmazott implantátumok akár csontpótlás esetén is lehetővé teszik a fogbeültetést, így foghiányára minden esetben megoldást nyújtunk. 
  Mindkét implantátumtípushoz élettartam garancia tartozik, hogy bármilyen esetlegesen fellépő problémával, kérdéssel bátran fordulhassanak hozzánk pácienseink a fogak beültetését követően is.

   

  Mikor van szükség arcüregemelésre vagy csontpótlásra fogbeültetés előtt és hogyan zajlik ez a folyamat?

  Hátsó fogak hiánya esetén, ha páciensünk már régebb óta küzd foghiánnyal és az idő előrehaladtával csontfelszívódás történt, vagy arcüregének anatómiai formája nem megfelelő, akkor arcüreg emeléssel tudunk csontmagasságot nyerni. Ezt azonban pontosan akkor tudjuk meghatározni, ha páciensünk részt vett egy előzetes fogászati konzultáción és diagnosztikán, amely segít megállapítani a szükséges kezeléseket a fogbeültetés során. 

   

  Csontpótlás fogbeültetés előtt

  Fogvesztést, vagy fogeltávolítást követően csontunk a foghiány helyén sorvadásnak indul, és az idő előrehaladtával felszívódhat. Abban az esetben, ha valaki régóta fennálló foghiánnyal küzd, akkor nagy valószínűséggel a csontpótlás fogbeültetés előtt elkerülhetetlen lesz. Ezt viszont pontosan így előre nem lehet meghatározni, hiszen minden páciens esete más. Éppen ezért fontos, hogy a fogpótlás előtt egy fogászati diagnosztikán vegyen részt, majd ezután szakértő fogorvosaink összeállítják fogászati kezelési tervét, meghatározva a fogbeültetés áraival. 

   

  Hogyan zajlik a csontpótlás fogbeültetés előtt a PureDental rendelőjében?

  Rendelőnkben minden esetben személyre szabottan tervezzük meg és végezzük el a csontpótlási és fogbeültetési eljárásokat. Ehhez elsőként egy háromdimenziós CT felvételt készítünk. Ezt követően a csontpótlás fogbeültetés előtt úgy zajlik, hogy csontpótlóanyaggal és membránnal építjük fel a pótolni kívánt csont kontúrját, hogy a gyógyulás után elvégezhessük a fogbeültetést.

   

  Milyen anyagokkal történhet a csontpótlás fogbeültetés előtt?

  Fogászati kezeléseink során minden esetben személyre szabott eljárással várjuk pácienseinket. Így például csontpótlási eljárásaink során igyekszünk felhasználni a saját szervezet jótékony hatásait is, így a csontpótló anyagot saját csontforgáccsal keverjük össze, hogy a bennük lévő csontsejtek megnövelhessék a csontpótlás sikerességét.
  A csontpótlás alapanyagául különböző membránok szolgálnak. Ezek terén két alapvető típusból, felszívódó- és nem felszívódó membránból választhatunk. 
  Előbbi egy kollagén membrán, mellyel fedjük és fixáljuk a csontpótló anyagot, ráadásul kedvező hatással van a környező íny gyógyulására is. Fontos előnye, hogy nevéhez hűen a csontpótlás ideje alatt felszívódik és beépül, így nincs szükség az eltávolítására.
  Nagyobb mennyiségű csontpótlások esetén részesítjük előnyben a nem felszívódó membránt, ugyanis fontos, hogy a teljes gyógyulási idő alatt eleget téve funkciójának fenntartsa a helyet a csont növekedésének.

   

  A csontpótlás fogbeültetés előtt mennyi időt vesz igénybe a fogak pótlásáig?

  A csontpótlás gyógyulási ideje 6-8 hónap, ezt követően van lehetőség a fogimplantátum beültetésére, mely eljárás során a nem felszívódó membrán eltávolítása is megtörténik.

  Ha Ön is szeretné foghiányát pótoltatni, akkor keresse fel rendelőnket! Szakfogorvosaink nagy tapasztalattal rendelkeznek a fogimplantáció terén, emellett rendelőnkben a legjobb minőségű anyagokkal és technológiával dolgozunk. Kérjen időpontot most a lenti űrlap kitöltésével:

  Kapcsolatfelvétel

  Adatkezelési tájékoztatóban
  Szájsebészet árak

  Szájsebészet árak

  Mennyibe kerülnek a szájsebészet árak Budapesten? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy melyik szájsebészeti eljárás mennyibe kerül, hogyan kell kalkulálni, és milyen egyéb információkat érdemes...

  Tovább
  • Email E-mail: KATTINTS
  • Telefon Telefon: +36 30-KATTINTS
  • Rendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.<br>1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengőRendelőnk: 1027 Budapest, Margit krt. 3.
   1.emelet 1.ajtó 2-es kapucsengő

  Rendelési idő

  • Hétfő: 8:00-20:00
  • Kedd: 8:00-20:00
  • Szerda: 8:00-20:00
  • Csütörtök: 8:00-20:00
  • Péntek: 8:00-20:00
  • Szombat: zárva
  • Vasárnap: zárva

  Szeretettel várjuk a Pure Dental Fogászati Rendelőben. Teljes körű fogászati, szájsebészeti és implantátumok beültetésével kapcsolatos kezeléseket nyújtunk, beleértve az előzetes diagnosztizálást is azonnali szakorvosi kiértékeléssel.

  Időpontkérés